Simona Ionescu / Redactor Șef

Câtă apă e bine să bem în zilele de vară. Cine trebuie să bea mai mult de 8 pahare

Câtă apă e bine să bem în zilele de vară. Cine trebuie să bea mai mult de 8 pahare
Temperaturile ridicate pot crea grave probleme de sănătate. Cele mai vulnerabile sunt persoane vârstnice şi cei care au probleme cu rinichii. O persoană care transpiră în exces are nevoie, de asemenea, de un consum mai mare de lichide.

Multe dintre persoanele vârstnice nu mai percep senzaţia de sete. Atunci nu se mai hidratează, iar multe dintre ele ajung să dezvolte insuficienţă renală acută. În mod normal o persoană are nevoie de 8 pahare de apă pe zi. În zilele călduroase, poate fi nevoie de până la 12 pahare, astfel încât să fii sigur că te hidratezi suficient.

Câtă apă e bine să bem în zilele de vară. Sfaturi medicale

Apa te răcorește, dar și este de folos organismului. Este foarte bine  să consumăm apă, mai ales în zilele călduroase de vară. Cei care au febră, stări de inconfort gastric sau cele care alăptează au nevoie de mai multă apă, spun specialiștii. Femeile însărcitate, cei care fac sport sau sunt la cură de slăbire sunt sfătuiți să crească aportul de apă.

În mod normal o persoană are nevoie de opt pahare de apă pe zi, dar în zile de caniculă poate fi nevoie de până la 12 pahare.

Unele boli, precum diabetul și afecțiunile inimii, solicită, de asemenea, o hidratare adecvată, de aceea trebuie să aveți grijă să beți apă. Dacă faci tratamente cu diuretice este un alt motiv pentru care să te hidratezi.

Pe lângă apă, sucurile de fructe, laptele și ceaiurile sunt de ajutor că să vă hidratați bine. De asemenea, castravetele și pepenele au un aport important de apă.

Câtă apă e bine să bem în zilele de vară. Recomandări

  • Ține o sticlă de apă cu ține pe tot parcursul zilei;
  • Dacă nu îți place apă simplă, poți adaugă suc de lămâie;
  • Când faci sport, bea apă înainte, în timpul și după ce termini exercițiile;
  • Când îți este foame, mai ales pe timp de caniculă, bea și apă. De multe ori setea poate fi confundată cu foamea.
  • Dacă ești la cură de slăbire, cu atât mai bine, căci apa te poate ajută să slăbești. Crește senzația de sățietate și mănânci mai puțin.
  • Dacă îți este greu să bei apă pe timpul zilei, bea măcar la micul dejun. Și de fiecare dată când iei câte o gustare și în timpul meselor.
  • Medicii recomandă o hidratare suficientă mai ales în cazul persoanelor care au avut în istoric litiază renală ori episoade de colică renală.
  • Pe timp de vară recomandarea este să se consume până la 3 litri de lichide zilnic. Preferabil este ca lichidele să fie consumate pe tot parcursul zilei. Cei care sar peste hidratarea din timpul zilei pot bea mai multe lichide când ajung acasă.
  • Când persoana va ajunge să urineze des, atunci va şti că a realizat cu succes această cură de diureză. Sursa: sfatulmedicului.ro

Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată. Are puteri tămăduitoare

Reguli de aur pentru dinți sănătoși. Cum să avem un zâmbet perfect

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre