Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce sunt și cum se tratează „steluțele vasculare”

Ce sunt și cum se tratează „steluțele vasculare”
Li se spune „steluțe vasculare” dar nu sunt deloc frumoase. Cel puțin, nu cunoaștem nicio femeie care să se mândrească cu „steluțele” de pe gambe. Ele sunt precursoarele varicelor și reprezintă una din cele mai mari probleme cu care se confruntă (estetic vorbind) reprezentantele sexului frumos.

Varicele afectează deopotrivă și bărbații, însă mai ales femeile sunt preocupate de rezolvarea problemei. Medicii spun că de obicei această fragilitate a vaselor sanguine care se sparg este moștenire de familie. Chiar dacă nu poate fi prevenit cu adevărat apariția lor, acestea pot fi eliminate. În acest sens cel mai la îndemână sunt noile tehnologii cu laser.

„Steluțele” vasculare și vasele sparte superficial apar fie din cauza unei fragilități capilare, fie din cauza unor probleme de o insuficiență venoasă. Aceasta din urmă, netratată la timp, determină și apariția varicelor. Dar nu toate vasele sanguine sparte se transformă în varice.

Cum se tratează „steluțele”

„Laserul vascular se aplică pe vasul respectiv, absorbind hemoglobina, iar odată absorbită hemoglobina, vasul de sânge se resoarbe. Laserele utilizează o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele nedorite, lăsând însă intacte țesuturile normale din jur”, a explicat pentru Doctorul Zilei medicul dermatolog Florentina Zaharia.


Mario Fresh în brațele Andrei. Ce zic Măruță și Alexia? Video

Carmen de la Sălciua, momentul confesiunilor. E gata să renunțe la manele


Uneori, steluțele apar și pe față, iar în cazul acesta, medicii recomandă folosirea laserului Dioda. Acesta are capacitatea de a determina coagularea selectivă a vaselor superficiale. Și tehnologiile cu lumină intens pulsată (IPL și UPL) sunt utile pentru tratarea acestora. Vestea bună este că după un astfel de tratament nu rămân cicatrici.

De obicei e nevoie de 3 – 4 ședințe pe o zonă, fiecare din acestea durând 20 – 30 de minute. Costul unei ședințe este între 500 și 1.000 de lei, în funcție de suprafața tratată. Recomandarea medicilor e ca ulterior tratamentului să se evite expunerea la soare, pentru a evita hiperpigmentarea pielii în zona respectivă sensibilizată de laser.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre