Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune alimente și băuturi pe care să le consumați înainte de culcare. Fac minuni cu organismul

Cele mai bune alimente și băuturi pe care să le consumați înainte de culcare. Fac minuni cu organismul
Uneori gândul de a adormi vă dă coșmaruri, de aceea specialiștii spun că trebuie să fiți atenți la ce alimente consumați pentru a avea o noapte cu adevărat bună și un organism care funcționează perfect.

Un somn bun este incredibil de important pentru sănătatea organismului, pentru că poate reduce riscul de a dezvolta anumite boli cronice, menține creierul sănătos și stimulează sistemul imunitar. Iată ce alimente trebuie să le consumați înainte de culcare pentru un organism fără probleme.

Băuturi care stimulează apariția somnului

Specialiștii recomandă să dormiți între șapte și nouă ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte. Există multe strategii pe care le puteți folosi pentru a avea un somn bun, inclusiv prin efectuarea de schimbări în dieta dumneavoastră, deoarece unele alimente și băuturi au proprietăți de stimulare a somnului.

Migdalele ajută la creșterea calității somnului

Migdalele sunt un tip de nuci cu multe beneficii pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de substanțe nutritive, 28 g conținând 18% din necesarul zilnic de fosfor pentru un adult. Consumul regulat de migdale a fost asociat cu riscuri mai mici de apariție a diabetului de tip 2 și bolile de inimă, fiind o bogăție de grăsimi sănătoase mononesaturate, fibre și antioxidanți.

Migdalele sunt excelente pentru somn

S-a afirmat că migdalele pot ajuta la creșterea calității somnului, de asemenea. Acest lucru se datorează faptului că acestea, împreună cu alte câteva tipuri de nuci, sunt o sursă de hormon melatonină. De asemenea, migdalele conțin și magneziu, al cărui rol în stimularea somnului este binecunoscut. În plus, acesta poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, care este cunoscut pentru că întrerupe somnul.

Curcanul stopează oboseala

Nutritiv și delicios, bogat în proteine, curcanul vă ajută să vă mențineți mușchii puternici și este o sursă bună de vitamine și minerale. Un lucru mai puțin cunoscut este că acesta conține și aminoacidul triptofan, care crește producția de melatonină. Există studii care au arătat că un consum moderat de proteine înainte de culcare duce la o mai bună calitate a somnului, fără treziri pe timpul nopții.

Curcanul ajută la calitatea bună a somnului. Sursă foto: Times food

Ceaiul de mușețel vă adoarme mai repede

Unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, cel de mușețel este o bogăție de antioxidanți care reduc inflamația ce duce la boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă. Există, de asemenea, unele dovezi conform cărora consumul de ceai de mușețel poate stimula sistemul imunitar, reduce anxietatea și depresia și îmbunătățește sănătatea pielii.

În plus, ceaiul de mușețel are unele proprietăți unice care pot îmbunătăți calitatea somnului. Ceaiul de mușețel conține apigenină, un antioxidant care se leagă de anumiți receptori din creierul dumneavoastră care pot promova somnolența și reduce insomnia. Un studiu realizat în 2011 pe 34 de adulți a constatat că cei care au consumat 270 mg de extract de mușețel de două ori pe zi, timp de 28 de zile, au adormit cu 15 minute mai repede și au avut mai puține treziri nocturne.

Consumați kiwi înainte de culcare

Kiwi se recomandă a fi consumat înainte de culcare

Un fruct cu puține calorii și extrem de hrănitor, kiwi se recomandă a fi consumat înainte de a merge la somn. Un singur fruct conține doar 42 de calorii și o cantitate semnificativă de nutrienți, inclusiv vitamina C. Acesta furnizează bărbaților și femeilor 23% și, respectiv, 31% din vitamina K de care au nevoie în fiecare zi.

Consumul de kiwi poate fi benefic pentru sănătatea digestivă, reduce inflamațiile și poate să scadă colesterolul. Potrivit studiilor privind potențialul lor de a îmbunătăți calitatea somnului, kiwi ar putea fi, de asemenea, unul dintre cele mai bune alimente pe care să le consumați înainte de culcare.

Sursă foto: www.neurosciencenews.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre