Probleme foarte mari și grave pentru celebra actriță Anca Sigartău, probleme care s-ar putea finaliza cu ani grei de închisoare dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovăția. Artista este în prezent cercetată în mai multe dosare, dintre care, cel mai important, cel numit de procurori „Theaterstock”.
În august 2015, Anca Sigartău a organizat în Bacău festivalul internațional de teatru ”Theaterstock”. Inițial, de la bugetul local, ar fi trebuit alocați 1,8 milioane de lei, însă în urma devizului prezentat de Anca Sigartău în Consiliul Local, bugetul a fost depășit cu mult, a publicat luni zdbc.ro.
De numele ei a fost legat și de un scandal în care a fost acuzată că a ajuns director al Teatrului Bacovia pe pile, fiind numită în funcție în urma unui concurs ce avea să fie declarat ilegal.

În plus, Sigartău are probleme şi pe latura civilă, existând mai multe procese prin care municipalitatea băcăuană și Teatrul Bacovia încearcă să recupereze de la Anca Sigartău și de la un ONG circa 700.000 de lei, sumă calculată de Curtea de Conturi, titrează zbdc.ro.
Dosarul actriței a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, deoarece „prejudiciul nu depășește un milion de euro pentru care DNA are competența de cercetare”.
„În cauză, se efectuează urmărirea penală față de un suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de angajarea cheltuielilor din bugetele locale peste limita creditelor bugetare aprobate. (…) La data săvârșirii prezumtivelor fapte, suspectul îndeplinea calitatea de director general al Teatrului Municipal Bacovia”, se arată în comunicatul transmis de DNA la data începerii anchetei.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la Anca Sigartău, căci pare ciudat cum acest episod din anul 2015 a reapărut acum în presă și să aflăm dacă, în toți acești ani s-a finalizat cumva dosarul sau a ajuns în instanță. Nu am obținut niciun răspuns încă. Vom urmări însă ce se petrece în lumea teatrului, fiindcă pare ciudat că într-o săptămână au fost atacați doi directori de teatre: Beatrice Roncea și Anca Sigartău. Iar pentru funcțiile astea își bagă coada și politica.

Reamintim ceea ce s-a publicat la vremea respectivă despre cazul Anca Sigartău.

După organizarea Festivalului Internaţional Theaterstock, în perioada 1-16 august 2015, actriţa Anca Sigartău, manager la acea vreme a Teatrului Municipal Bacovia, a avut parte de un scandal public, cu acuzaţii grave. I s-au făcut mai multe plângeri penale şi în cele din urmă a fost determinată, prin presiuni, să-şi prezinte demisia.

Pe 5 octombrie 2015, la data demisiei, Anca Sigartau a scris pe pagina sa de Facebook„Am venit in Bacau cu draga inima. Am venit in Bacau dorind sa fac ceva, am venit in Bacau dorind ca toata experienta acumulata intr-o cariera artistica de care sunt mandra sa fie folosita pentru comunitate. Am gasit un teatru inert, incremenit in trecut, fara deschidere spre viitor, cu un repertoriu prafuit, fara recunoastere nationala sau internationala. (…) Dar eu am venit aici sa fac treaba, nu sa ma aflu in treaba. (…) THEATERSTOCK a fost o performanta pentru oras, a fost un eveniment reusit care pune bazele unei dezvoltari ulterioare. A fost realizat impotriva tuturor probabilitatilor, nimeni nu ne dadea nicio sansa. Au fost puse bete in roate de la inceput pana la final, am incercat sa le depasim. Si am facut un eveniment care a costat mai putin din 10% cat ar fi trebuit sa coste. Oameni buni ar trebui sa stiti asta – s-au facut eforturi imense de negociere, a fost protejat interesul teatrului pana la ultimul leu. NU ACCEPT MINCIUNILE SFRUNTATE CUM CA AU FOST DETURNATE FONDURI. SI PROVOC PE ORICINE DIN BACAU SA REALIZEZE UN EVENIMENT SIMILAR CU FINANTAREA DE LA PRIMARIE PE CARE AM AVUT-O NOI. Stiu ca am facut tot posibilul sa fac un lucru bun pentru teatru si oras si nu vreau sa fiu calcata in picioare pentru asta. Si mi-am propus sa continui in directia orientarii Bacaului pe directia culturala.”
Dacă Anca Sigartău vrea să-și exprime un punct de vedere o rugăm să trimită pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri