Se caută un bucătar care să pregătească mese vegane pentru regele Charles. Ce scrie în anunțul de angajare

Se caută un bucătar care să pregătească mese vegane pentru regele Charles. Ce scrie în anunțul de angajare
Palatul Buckingham angajează un nou bucătar care să locuiască în Palatul Buckingham pentru a ajuta la pregătirea meselor vegane pentru Regele Charles.

Noul Premier Sous Chef va avea obligația să prepare mesele vegane nu doar pentru regele Charles, ci și pentru tot personalul, dar și invitații de la banchetele de stat organizate de monarh.

Regele Charles obișnuiește ca o zi pe săptămână să mănânce produse vegane, de aceea este nevoie de un Premier Sous Chef care să îl sprijine pe bucătarul-șef. Pe lângă abilitățile impresionante de mânuire a cuțitelor și cunoștințele în materie de plante, noul angajat va avea nevoie de abilități de gestionare a oamenilor pentru a organiza bucătăria.

În anunțul de angajare se menționează: „Acest loc de muncă este cu adevărat fără egal. În calitate de Premier Sous Chef, veți ajuta la conducerea unei echipe de profesioniști talentați în bucătăriile regale. În sprijinul bucătarului-șef, veți supraveghea operațiunile zilnice și, fie că este vorba de prânzurile personalului sau de un mare banchet de stat, vă veți asigura că fiecare masă este livrată la cele mai înalte standarde.

Regele Charles la masă

Veți ajuta la gestionarea stocurilor și coordonarea rotațiilor personalului

Alăturându-vă unei echipe de treizeci de persoane și operând din șase reședințe diferite, domeniul de aplicare și varietatea pe care le oferă acest rol este de neegalat. Veți dezvolta și pregăti meniuri diverse și veți procura cele mai bune ingrediente de sezon, dar veți ajuta la gestionarea stocurilor și coordonarea rotațiilor personalului.

Îi veți motiva și inspira pe cei din jur, monitorizând performanța și dezvoltarea unei echipe extrem de competente, precum și recrutând și formând noi membri. Sunteți un bucătar foarte calificat și priceput, cu experiență la nivel de conducere, de la o operațiune de catering de înaltă calitate sau de cinci stele.

Regele Charles și Camilla, la ora ceaiului

Cu o bună cunoaștere a bucătăriei clasice și a industriei alimentare în general, sunteți priceput la planificarea și dezvoltarea meniurilor pentru o gamă largă de ocazii, inclusiv pentru mese fine și catering. Este esențial să puteți planifica, organiza și delega în mod eficient, deoarece dvs. și echipa dvs. veți livra pentru ocazii foarte variate, în mai multe locații”, sunt  cerințele pe care le cere Casa Regală.

Regele nu mănâncă la prânz

Pe lângă faptul că este vegan o zi pe săptămână, Charles optează și pentru opțiuni vegetariene în alte două zile din săptămână. Într-un interviu acordat BBC în 2021, noul monarh a subliniat că „afacerea a ceea ce mâncăm este importantă.

De ani de zile nu am mâncat carne și pește în două zile pe săptămână. Și nu mănânc produse lactate într-o zi pe săptămână. Dacă mai mulți ar face asta, s-ar reduce mult din presiunea asupra mediului.” Fostul secretar de presă al lui Charles, Julian Payne, a dezvăluit că fostul său șef nu ia niciodată prânzul, iar de la micul dejun nu lipsesc fructele și semințele.

Ce lecție a învățat Payne de la regele Charles

„Nu am văzut niciodată un singur ou fiert la micul dejun în toți anii în care am lucrat acolo. Regele nu mănâncă la prânz. O lecție timpurie pe care am învățat-o atunci când eram pe drumuri cu el a fost aceea de a lua un mic dejun copios sau de a aduce cu tine câteva batoane cu gustări pentru a te menține în viață.

Ziua de lucru este destul de implacabilă. Începe cu titlurile știrilor de la radio și cu un mic dejun format din salată de fructe de sezon și semințe cu ceai”, a mai spus Julian Payne.

Recomandarile noastre