Se construiește primul teatru amenajat vreodată în sudul Bucureștiului

Se construiește primul teatru amenajat vreodată în sudul Bucureștiului
În curând se va construi primul teatru amenajat vreodată în sudul Bucureștiului. Procedura de proiectare a clădirii pentru primul centru multi-cultural construit vreodată în sectorul 4 a fost finalizată de către Primăria Sectorului 4.

Locuitorii din sudul Bucureștiului au  acum un acces îngreunat la cultură

Locuitorii sectorului 4 au un acces îngreunat la cultură, conform unor cercetări sociologice. În zona de sud a Bucureștiului nu există nicio instituție culturală de nivelul unui teatru, cele mai apropiate săli de spectacol pentru locuitorii sectorului 4 fiind în centrul orașului. Deoarece deplasarea în alte zone ale orașului este costisitoare și obositoare, va fi pus în aplicare proiectul primului

centru multi-cultural din sectorul 4

.bercenarii

În aceste condiții, a fost clară necesitatea înființării unei astfel de instituții culturale, la care să aibă acces toate categoriile de public, începând de la copiii de grădiniță și până la seniorii Sectorului 4.  În momentul de față, a fost încheiată procedura de proiectare a acestui edificiu, ce va fi construit în imediata apropiere a celui mai mare parc ce se amenajează în zona de sud a Sectorului 4, parcul Tudor Arghezi, care va purta numele marelui scriitor ce a trăit și a creat în Sectorul 4.

Vor fi disponibile cursuri gratuite

Cu o suprafață desfășurată de 2.500 mp și cu un design futurist, noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activități artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferințe, integrată într-un centru de afaceri, precum și o zonă de relaxare și socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter și două etaje.

Toți copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această “oază de cultură”, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte și vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziții de pictură, de fotografie, lansări de carte etc..

Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activități artistice, vernisaje, spectacole pentru copii și tineri. Mai mult, părinții îi vor putea duce pe cei mici, în timpul liber, la cursuri de actorie, muzică sau balet, cursuri ce se vor organiza gratuit.

„Accesul la cultură nu e un moft, e un drept al nostru, al tuturor. Avem nevoie de cultură, de artă și de frumos în viețile noastre. Oamenii vor un teatru în Sectorul 4, îl merită, iar noi îl vom construi aici acasă, la noi în cartier”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Sursă foto: evz.ro

Masacru la Timișoara. Cangurii de la Zoo, uciși de câini de luptă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp