Cele 60 de minute ale prințesei Diana pe Panorama rămân în istorie ca cel mai fascinant interviu văzut vreodată la televiziunea britanică. Pe măsură ne apropiem de cea de-a 25-a aniversare, fascinația pentru acest material remarcabil din istoria televiziunii devine și mai intensă.

Chiar și acum, cu beneficiul unui sfert de secol de retrospectivă, cuvintele „Diana” și „Panorama” aduc fiori pe coloana vertebrală a tuturor. 

Diana și-a mărturisit adulterul

Într-un schimb captivant de replici cu jurnalistul BBC Martin Bashir, ea a recunoscut că a fost infidelă cu ofițerul armatei James Hewitt.

„Da, l-am adorat, Da, eram îndrăgostită de el”, a spus Diana.

Ea a pus la îndoială acreditările de rege ale prințului Charles, în timp ce a plasat-o public pe Camilla Parker Bowles ca fiind motivul destrămării relației lor.

Din 20 noiembrie, pentru totdeauna

Încă din noaptea difuzării, din 20 noiembrie 1995, cu Diana vorbind cu acea voce blândă, conținutul și consecințele filmului au fost discutate la nesfârșit.

Vechiul prieten al lui Charles, Nicholas Soames, abia putea să-și ascundă disprețul față de un interviu pe care l-a descris ca fiind „îngrozitor” și a sugerat că prințesa se afla în „etapele avansate ale paranoiei”, observație pentru care ulterior a fost mustrat de prim-ministrul de atunci, John Major.

Newsnight a refuzat să discute despre admiterea senzațională a adulterului de către Diana. Într-o lună, prințul și prințesa au fost instruiți de regină să divorțeze.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri