Tragicomedia zilei: „Se prăbușește un avion militar și un cioban e singurul martor…”

Tragicomedia zilei: „Se prăbușește un avion militar și un cioban e singurul martor…”
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Un nou tip de avion se prăbușește la zborul de încercare. Cutiile negre sunt furate, nimeni nu poate trage nicio concluzie asupra catastrofei.
La inspecția Ministrului Apărării, singurul martor ocular este badea Ion, un cioban care se uită cu privire tâmpă, de analfabet…
– Spune baciule, îl intreabă un colonel din delegație, cam ce-ai observat?
– Apăi, domnule dragă, o hărăbaie zbura, când numa’ ce o pălălaie s-o aprins, no și unde nu s-o țipat hărăbaia în gios…
– Baciule, nu înțeleg nimic din ce-mi povestești, fii te rog mai clar!
– Păi bine, domnule dragă, de ce nu spui așa?… Ieri, la orele 14.00, un bombardier de tip Stealth, V5, generația 2021, greșind unghiul de incidență cu cel de așezare, a intrat într-o vrie incontrolabilă. În acest context a pierdut ireversibil altitudine, astfel încât s-a produs acest regretabil eveniment.
– Baciule, m-ai spart! spune colonelul, de unde știi termenii ăstia???
– D’apăi când eu eram comandant de escadrilă, matale erai cioban… ca mine, acum. Apoi, matale ai intrat în politică. La noi s-au făcut restructurări. Înainte, tu cioban, eu colonel...

Recomandarile noastre