Simona Ionescu / Redactor Șef

29 iunie, sfinții Petru și Pavel. Citiți azi această rugăciune și veți scăpa de cele mai grave probleme

29 iunie, sfinții Petru și Pavel. Citiți azi această rugăciune și veți scăpa de cele mai grave probleme
Tradiția bisericească i-a sărbătorit întotdeauna pe Sfântul Petru și pe Sfântul Pavel în aceeași zi. Într-o predică din anul 395 d.Hr, se spune că ambii sunt cinstiți în aceeași zi, pentru că, deși au suferit în zile diferite, „au fost ca unul singur”. Cine citește această rugăciune de ziua sfinților va scăpa de cele mai grele probleme.

„Petru a mers primul, iar Pavel a urmat. Și astfel sărbători această zi sfințită pentru noi prin sângele apostolilor”, se arată în predica din anul 395 d.Hr. Pe 29 iunie, de ziua sfinților Petru și Pavel, preoții ne sfătuiesc să citim o rugăciune puternică și să credem în mărturisirea de credință a apostolilor.

Rugăciune către primii apostoli Petru și Pavel

O, slăviți apostoli Petru și Pavel, care v-ați dat sufletele pentru Hristos… Ascultați rugăciunile și suspinele copiilor voștri, care acum sunt oferite cu inimile zdrobite. Suntem întunecați de nelegiuire și din acest motiv suntem acoperiți de necazuri ca niște nori. Suntem sărăciți de untdelemnul unei vieți bune și nu ne putem împotrivi lupilor răpitori, care jefuiesc moștenirea lui Dumnezeu și încearcă să jefuiască moștenirea lui Dumnezeu. O, cei puternici!

„Ci prin mijlocirea voastră puternică ocrotiți-ne, pentru ca Domnul să ne miluiască pe toți prin rugăciunile voastre”

Rugăciune la sfinții petru si pavel

Purtați neputințele noastre, nu vă depărtați de noi în duh, ca să nu ne despărțim în cele din urmă de dragostea lui Dumnezeu. Ci prin mijlocirea voastră puternică ocrotiți-ne, pentru ca Domnul să ne miluiască pe toți prin rugăciunile voastre.

Și să nimicească păcatele noastre nemăsurate și să dăruiască împreună cu toți sfinții Săi binecuvântata Împărăție și nuntă a Tatălui Său. A Lui să fie cinstea, slava, mulțumirea și închinarea, în vecii vecilor. (…) iar dacă lacrimile voastre, prin pocăință vărsată în mila Lui, vor fi acoperite de Domnul și de Învățătorul vostru, cereți și nouă, cu îndrăzneala Apostolilor, iertarea păcatelor noastre în ceasul acesta. Amin”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre