Simona Ionescu / Redactor Șef

Cuvioasa Filofteia e pavăza credincioșilor. Rugăciunea care le ajută pe tinere să se căsătorească

Cuvioasa Filofteia e pavăza credincioșilor. Rugăciunea care le ajută pe tinere să se căsătorească
7 decembrie este o zi specială pentru toți credincioșii. Este slăvită Cuvioasa Filofteia, sfânta care le ajută pe femeile care n-au găsit partenerul potrivit să se căsătorească. Iată ce rugăciune trebuie citită.

Ocrotitoare a copiilor, dar și a fetelor care vor să se căsătorească, Cuvioasa Filofteia le sare urgent în ajutor. Pentru ca visul acestora să se împlinească, rugăciunea trebuie citită timp de 40 de zile.

Mamele trebuie să împartă hrană caldă

Tradiția spune că de ziua Cuvioasei Filofteia mamele care au copii trebuie să împartă micuților sărmani hrană caldă. Se spune că cine îi va aduce această ofrandă, va avea copiii ocrotiți de orice boală și de orice suferință. Moaștele Cuvioasei Filofteia se află la mănăstirea Curtea de Argeș de la sfârșitul secolului al XIV-lea. Cuvioasa Filofteia este numită și aducătoarea de ploi, fiind considerată o soră mai îndepărtată a Sfântului Ilie.

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Filofteia

Când începeți să citiți rugăciunea către Cuvioasa Filofteia, aprindeți întotdeauna o lumânare. „Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului.

Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Rugăciunea la Cuvioasa Filofteia de la Curtea de Argeș vă ajută să vă căsătoriți

„Milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor”

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

„Încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău”

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins. Încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre