8 septembrie este ziua în care credincioșii din toată lumea celebrează icoana Sfântului Arhanghel Mihail din satul Mandamados din Grecia. Povestea acesteia merită știută de toată lumea.
Călugărul salvat de însuși Arhanghelul Mihail
În anul 1462, istoria spune că pirații sarazini i-au amenințat pe călugări că-i vor omorî dacă nu vor spune unde se ascund comorile mănăstirii. Sfinții părinți au refuzat, iar invadatorii i-au măcelărit. Cu excepția unui singur om al lui Dumnezeu, pe nume Gabriel…
Se spune că în timp ce pirații plecau, călugărul s-ar fi urcat pe acoperișul mănăstirii pentru a se asigura că e în siguranță. Dar pirații l-au observat de la distanță și s-au întors pentru a-l ucide.
În acest moment, însuși Arhanghelul Mihail și-a făcut apariția în fața sarazinilor cu propria sabie scoasă, forțându-i să se retragă îngroziți. Datorită acestui miracol al Arhanghelului, călugărul a supraviețuit și coborând în curte a îngropat trupurile colegilor săi de frăție.
Icoana sculptură a Arhanghelului Mihail
Cu inima plină de bucurie pentru că l-a văzut pe Arhanghelul Mihail în toată furia sa, acesta a adunat apoi pământul înroșit de sângele călugărilor martirizați și l-a modelat în icoana-sculptură a Arhanghelului.
Conform legendei, călugărul nu a avut suficient din acest amestec de pământ și sânge, de aceea capul Arhanghelului a fost făcut mai mare față de restul corpului său. Icoana a fost așezată cu cinste și evlavie în interiorul unui baldachin impozant, fiind notată și data de 26 martie 1766.
Picăturile de pe fruntea Arhanghelului Mihail
Călugărul care l-a zugrăvit pe Arhanghelul Mihail i-a așezat un pergament în mână stângă, iar în partea de sus a capului a pictat Apostolii, în mijloc fiind Mântuitorul Hristos.
Din când în când, de pe fruntea Arhanghelului Mihail încep să cadă picături de „sudoare”, care sunt adunate de credincioși și folosite pentru vindecarea de afecțiuni. Minunile săvârșite de această icoană sunt nenumărate și continuă până în zilele noastre…
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook