Secretele vilei unui fost senator. Ce ascunde în susbol vila din apropierea președinților

Secretele vilei unui fost senator. Ce ascunde în susbol vila din apropierea președinților
Fostul senator Marius Marinescu trăiește o viață minunată în vila sa din cartierul Primăverii. E vecin cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu alți doi președinți, Traian Băsescu și Ion Iliescu. Pe vremuri, era vecin cu Ceaușescu și demnitari comuniști.

Liliana și Marius Marinescu au împlinit anul acesta 38 de căsnicie. „Unde-i dragoste, nu e niciodată război”, spune soția fostului senator al României.

Au o viață de familie frumoasă, care a fost ferită de scandaluri. Trăiesc într-o adevărată oază de liniște în vila lor din cartierul Primăverii. Chiar dacă fiul lor este mare, casa le e plină în permanență. „Avem opt pisicuțe și un cățel”, mărturisește cuplul care, în fiecare dimineață își începe ziua îngrijind animalele, chiar înainte de a face duș și a bea cafeaua.

Șemineul, vatra casei

Casa, povestesc amfitrionii, e o oază de liniște și lumină. Ferestrele ample primesc frumos lumina naturală, făcând locul ideal pentru relaxare și lectură. Zona propriu-zisă de lectură are șezlong și șemineu. Șemineul e una din piesele de rezistență ale casei. „Un șemineu reprezintă vatra, inima casei”, este de părere soția fostului senator.

Mobilierul stil e completat de opere de artă colecționate sau primite de-a lungul vieții, dar și de fotografii. Fotografiile, spune Liliana Marinescu, sunt amprentele locului, personalizează casa. Există fotografii cu Marius Marinescu în primul an de facultate, alta cu fiul lor la 14 ani, alta cu Nicolae Ceaușescu, nepotul fostului dictator, în casa de la Scornicești în care a copilărit acesta.

Cum arată biroul de unde, senatorul își scrie cărțile

Fostul senator petrece 4 – 5 ore, aproape zilnic, în biroul său de lucru, unde își scrie cărțile. Soția sa îl ajută foarte mult. „Ei au jefuit aurul României” a scris-o împreună cu doi specialiști din Informații. O altă carte este despre adăpostul antiatomic pe care toți foștii șefi de stat pot să îl folosească în caz de război. Marius Marinescu are și o hartă care evidențiază tunelul pe care se poate ajunge la Palatul Parlamentului.

Tot în birou mai are o pictură, din 1953, cu Parcul Bordei, parc pentru care Marius Marinescu s-a luptat foarte mult. Tabloul l-a primit cadou de la un pictor.

Următoarea carte semnată de fostul senator este „Trilogia de aur”, care mai are doi alți doi coautori, aceiași prieteni cu care a lucrat și la celelalte cărți pomenite: Adrian Eugen Cristea și Mihai Mitran.

Marius Marinescu, boxer profesionist

Vila are, în subsol, și o sală de forță, dotată cu greutăți și sac de box. Poate nu știați, dar fostul senator Marius Marinescu a scris prima carte despre boxul profesionist din România.

De altfel el a absolvit Școala de box și este legitimat ca antrenor internațional de box. Și acum face zilnic antrenamente ca să se mențină într-o formă fizică foarte bună.

Sursa foto: capturi / Kanal D

 

Recomandarile noastre