Secretul lui Alexandru Arșinel. Iată cine l-a convins să se îmbrace mereu în femeie, pe scenă

Secretul lui Alexandru Arșinel. Iată cine l-a convins să se îmbrace mereu în femeie, pe scenă
I-a plăcut să cânte și să fie mereu de râsul lumii, așa cum singur a afirmat cu ceva timp în urmă. Dezvăluiri interesante ale maestrului Alexandru Arșinel.

Este unul dintre cei mai mari artiști pe care i-a avut vreodată România, dar puțini știu ce eforturi uriașe a făcut Alexandru Arșinel ca să rămână în top.

Secretul lui Alexandru Arșinel. Iată cine l-a convins să se îmbrace mereu în femeie, pe scenă

Într-un interviu mai vechi, Alexandru Arșinel a declarat că întotdeauna efortul cel mai mare l-a făcut atunci când a avut de jucat roluri mici. “Mă întrebam cum pot să fac dintr-un rol mic unul mare”, a spus el. Dar cel care l-a convins că facă travesti și să readucă acest gen în teatrul românesc a fost inegalabilul textier Puiu Maximilian, soțul regretatei artiste Stela Popescu.

Travestiul de joacă pe muchie de cuțit

“La un moment dat, mă scoteau ăștia numai în travesti. Mă puseseră chiar pe gânduri. Travestiul se joacă pe muchie de cuțit. Nu trebuie marșat. Trebuie să ai ceva și de la mama și de la, hai, tată”, a mărturisit artistul.

Chiar dacă viața nu a fost doar lapte și miere pentru actor, el a fost genul de persoană care a făcut tot ce i-a stat în putință ca să uite lucrurile urâte. “Ca actor de dramă, îți folosești rezervele dramatice. Ca actor de comedie, trebuie să uiți”, s-a destăinuit vedeta.

Se va retrage de pe scenă

După o viață petrecută pe scenă, Alexandru Arșinel consideră că a venit momentul să se retragă. Va susține însă un spectacol de gală la Dolhasca. ”Eu încerc să mai fac față un timp, după care o să mă cam retrag. Eu sunt din Dolhasca. Acolo, de exemplu, și dacă se inaugurează o grădiniță sunt invitat.

Și sunt bine primit, apreciat. Vreau, într-un fel, să le și mulțumesc pentru tot. Acolo mă voi retrage, acolo voi pune punct. (…) Doresc să îmi mai invit doi trei colegi la un spectacol la Dolhasca, apoi să mă retrag. Dar nu în altă parte o să fac retragerea, doar la Dolhasca pot să o fac”, a mărturisit Alexandru Arșinel pentru Fanatik.

Sursă foto: ruxandra predescu