Sentința în procesul intentat de ANAF Ioanei Băsescu și iubitului ei. Ce se întâmplă cu ei

Sentința în procesul intentat de ANAF Ioanei Băsescu și iubitului ei. Ce se întâmplă cu ei
Statul  nu va recupera banii pe care spera să îi ia de la foștii iubiți Ioana Băsescu și Giovanni Francesco. Procesul pe care li l-a intentat s-a încheiat.

S-a dat sentința în procesul intentat de ANAF Ioanei Băsescu și iubitului ei. Agenția Națională de Administrare Fiscală a pierdut definitiv un proces în care solicitase trimiterea în judecată a foștilor iubiți Ioana Băsescu și Giovanni Francesco. În plus, ANAF trebuie să achite și cheltuielile de judecată.

Sentința în procesul intentat de ANAF Ioanei Băsescu și iubitului ei

Astfel, fiica fostului președinte și italianul Giovanni Francesco au scăpat de un dosar în care erau acuzați că au tras statul în piept. ANAF a solicitat, în instanță, ca Ioana Băsescu și Giovanni Franceso să fie trimiși în judecată, însă instanța a respins cererea, ca nefondată.

„Respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în contradictoriu cu intimaţii Băsescu Ioana şi Francesco Giovanni Mario, împotriva ordonanţei nr. 871/P/2017 din data de 17.08.2020 emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, menţinută prin ordonanţa nr. 181/II-2/2020 din data de 05.10.2020 emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe petentă la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, a fost hotărârea magistraților, conform Spy News.

Condamnări în dosarul Elenei Udrea

Amintim că Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul în care Elena Udrea a primit 8 ani de detenție. Acestea nu sunt  însă decizii definitive. În acel dosar, DNA ceruse o condamnare de 12 de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu.

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

În plus, fostul iubit al Ioanei Băsescu a fost condamnat la un an și jumătate, cu suspendare, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția. Sentința a rămas definitivă.

Sursa foto: Cancan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp