Cei ce folosesc Google se confruntă în prezent cu probleme în întreaga lume, utilizatorii neputând accesa Gmail, YouTube, Google Drive și alte servicii Google. Când încearcau să acceseze YouTube, utilizatorii vedeau în urmă cu puțin timp ecranul de încărcare și mesajul de eroare „A apărut o problemă cu serverul (503) – Atingeți pentru a încerca din nou”. Probleme sunt și cu aplicația Google Classroom, astfel că orele online nu se pot desfășura în mai multe locații. 

În mod similar, utilizatorii nu pot, de asemenea, să trimită sau să acceseze e-mailuri utilizând Gmail pentru desktop (browser), Android și iOS. Această întrerupere a început acum 40 de minute. Conform rapoartelor DownDetector și ale utilizatorilor, serviciile Google se confruntă în prezent cu o întrerupere în SUA, Europa și în alte părți ale lumii.

Nu se știe dacă aceasta este o activitate de întreținere planificată, o problemă cu serverele lor sau dacă rețelele sunt atacate. Deocamdată, utilizatorii acestor servicii vor trebui să aștepte până când Google va rezolva problema.

Și Facebook Messenger are probleme 

Deși problemele păreau să se fi rezolvat cu rețeaua de socializare încă de zilele trecute, se pare că Facebook Messenger încă este afectat parțial, căci site-ul downdetector încă semnalează probleme cu aplicația în mai multe părți ale globului, inclusiv Europa. 

În ceea ce privește serviciile Google, gigantul american nu a emis încă o poziție oficială, însă de menționat faptul că în August 2020 a mai avut loc un incident care a afectat toate platformele sale, inclusiv Gmail și YouTube. 

Statisticile pe România pe anul acesta arată că peste 12 milioane de români au intrat, lunar, pe platforma YouTube. Problema vine după ce, recent, YouTube a anunțat zilele trecute că va șterge de pe platforma sa conținutul ce prezintă posibile fraude electorale. 

 

Pandemia ne schimbă. Un sfert din români au făcut gestul acesta neașteptat

 

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp