Sfatul medicului. Ce este colagenul hidrolizat și de ce trebuie consumat

Sfatul medicului. Ce este colagenul hidrolizat și de ce trebuie consumat
În ultimii ani cu toții am început să auzim din ce în ce mai des formula „colagen hidrolizat”. Suplimentele de colagen au devenit tot mai căutate, iar motive sunt destule.

Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în spațiul extracelular în diverse țesuturi conjunctive. Lui i se datorează frumusețea tenului tânăr, printre altele. De aceea e la mare căutare, odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, ajută cartilagiile, unghiile și podoaba capilară. Una peste alta, colagenul e un aliat al frumuseții.

De aceea sunt și foarte multe produse cosmetice care îl conțin. Iar odată cu progresul tehnologiei, acesta poate fi extras și hidrolizat. În cadrul acestui proces, proteinele sunt descompuse în unități minuscule, făcând colagenul mai ușor de absorbit în organismul uman.

Colagen hidrolizat – mai ușor de absorbit și de digerat

Să facem un exercițiu de imaginație: câte oase de pește sau de vită – surse originale ale colagenului – am fi capabili să mâncăm? Puține spre niciunul, probabil, datorită formei, gustului și, dacă am depăși aceste impedimente, tot ne-am lovi de masa și consistența acestora. De aceea, prin metodele de hidroliză, suplimentele cu colagen ne asigură exact dozele optime de care avem nevoie zilnic, într-un mod practic, ușor digerabil și plăcut.

Colagenul hidrolizat e o modalitate simplă de a-l adăuga în dieta noastră. Este cel mai bine cunoscut sub denumirea de peptide de colagen.

Colagenul, aliatul tinereții și al frumuseții naturale

Producția de colagen începe să încetinească pe măsură ce îmbătrânim. Odată cu aceasta, este posibil să începem să observăm semne de îmbătrânire a tenului. Inițial se pierd  fermitatea și elasticitatea pielii. Suplimentarea cu colagen este o modalitate excelentă de a continua să beneficiem de aspectul frumos și tineresc al pielii noastre pentru o perioadă semnificativă de timp.

Colagenul este o componentă cheie a părului, iar suplimentarea zilnică poate ajuta la recăpătarea frumuseții, strălucirii și rezistenței acestuia. De asemenea, colagenul hidrolizat ajută la obșinerea unor unghii mai lungi și mai rezistente.

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism și ajută la protejarea structurii oaselor, a ligamentelor, cartilajelor și tendoanelor noastre. Datorită colagenului, suntem capabili să ne mișcăm, să efectuăm îndoiri, întinderi sau fandări.