Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi de la neurologi despre cum să devii perfect fericit

Sfaturi de la neurologi despre cum să devii perfect fericit
Există mii de sfaturi și tehnici psihologice care să te ajute să te simți fericit și să înveți să te bucuri în fiecare nouă zi. Dar dacă propriul nostru corp ar avea un cuvânt de spus în această privință?

Există câteva descoperiri de la neurologi – oamenii care știu exact când și de ce creierul tău îți poate oferi senzația de satisfacție totală!

Învață să spui „Mulțumesc”

Atunci când mulțumim unei persoane, sau chiar soartei, pentru ceva, ne concentrăm asupra aspectelor pozitive ale vieții. Amintirile plăcute declanșează producția de serotonină în cortexul cingulat anterior. Această tehnică este adesea utilizată pentru tratarea depresiei.

Rezolvați problemele pe rând

Creierul nostru nu încetează niciodată să caute soluții pentru fiecare problemă care ne îngrijorează. Acest lucru necesită multă energie, așa că ori de câte ori creierul obosește și problema rămâne nerezolvată, simțim anxietate și iritare. 

Pe de altă parte, pentru fiecare decizie reușită, creierul nostru se recompensează cu o doză de neurotransmițători care calmează sistemul limbic și ne ajută din nou să vedem lumea într-o lumină mai bună. Prin urmare, este cu adevărat util să încercați să faceți față câte unei singure probleme odată.

Vorbește despre ceea ce te deranjează

Procesele de a trece fără cuvinte prin ceva neplăcut și de a vorbi despre situația ta implică utilizarea diferitelor părți ale creierului. În cel de-al doilea caz, emoțiile negative au un impact mai mic asupra bunăstării tale. 

Prin urmare, este recomandabil să vă mențineți problemele rezolvate. Ori de câte ori vorbești despre ele, creierul tău declanșează producția de serotonină și chiar reușește să găsească unele părți pozitive ale situației.

Atingeți și îmbrățișați

Pentru noi, oamenii, interacțiunea socială este cu adevărat importantă. Diverse forme de sprijin fizic, în special atingeri și îmbrățișări, pot accelera recuperarea unei persoane după o boală. 

Dacă elimini interacțiunea tactilă din viața ta, creierul îi percepe absența așa cum percepe durerea fizică: aceleași zone ale creierului se activează în ambele cazuri. Acest lucru, la rândul său, declanșează procesele care vă afectează starea de spirit și contribuie la dezvoltarea depresiei.

Cum scăpăm de crampele musculare. Hidratarea, un punct important

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre