Jurnaliștii englezi sunt uluiți cum de un asemenea infractor periculos și atât de mulți ani căutat a putut fi eliberat într-un mod inexplicabil. În acest moment, Adrian Vasilescu, un bărbat violent, care a comis o crimă, este din nou dispărut.
Crima comisă în România l-a făcut să fugă în Marea Britanie
Poliția Română a cerut ajutorul prin Interpol, în anul 2011, pentru identificarea și prinderea a mai multor infractori români care fugiseră din țară. Printre ei era și Adrian Vasilescu, la vremea respectivă în vârstă de 31 de ani. Bărbatul era căutat în România pentru că a tăiat gâtul unei femei cu o sticlă spartă. Numele și fotografia lui a apărut pe lista Crimestoppers cu criminali străini periculoși din Marea Britanie. Este fotografia care există și acum, când tipul e mai bătrân cu 11 ani.
După semnalarea lui în Marea Britanie, el a fost urmărit până în zona Manor Park din Londra și a fost prezentat la Tribunalul din Westminster pentru extrădare.
Dar, eliberat pe cauțiune, el nu a respectat ordinul de a se prezenta periodic la poliție și, ulterior, a dispărut. Timp de aproape un deceniu.
Tentativă de omor comisă în Scoția
În 2020, Adrian Vasilescu a fost arestat de polițiști britanici care investighează tentativa de omor a unei femei în Paisley, lângă Glasgow, care fusese înjunghiată în repetate rânduri. Era vorba de iubita sa româncă. Femeia a scăpat cu viață, din fericire, dar cu o cicatrice permanentă.
După comiterea faptei, Vasilescu a încercat să scape de justiție fugind în Franța prin Tunelul Mânecii, dar a fost arestat la Folkestone din Kent. Trimis înapoi în Scoția, Vasilescu a fost reținut de poliție și acuzat de tentativă de omor, scrie Daily Mail.
Surprinzător, deși cu cazier și știut ca fugar, a fost eliberat din nou din arest de instanță pe cauțiune. Când cazul a ajuns în judecată la începutul acestui an, Adrian Vasilescu, acum în vârstă de 42 de ani, nu a apărut la proces. A fost condamnat în lipsă. Și este din nou căutat, și de polițiștii scoțieni și de cei români.
Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar scoțian a spus că deciziile privind acordarea cauțiunii „trebuie să ia în considerare faptele și circumstanțele unice ale cazului și ale acuzatului”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook