Și englezii sunt șocați! Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie este român. Prins după o vânătoare de 10 ani, a fost eliberat

Și englezii sunt șocați! Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie este român. Prins după o vânătoare de 10 ani, a fost eliberat
Românul Adrian Vasilescu, în vârstă de 42 de ani, era considerat unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie. 10 ani l-au căutat polițiștii, iar când a fost prins, a fost eliberat.

Jurnaliștii englezi sunt uluiți cum de un asemenea infractor periculos și atât de mulți ani căutat a putut fi eliberat într-un mod inexplicabil. În acest moment, Adrian Vasilescu, un bărbat violent, care a comis o crimă, este din nou dispărut.

Crima comisă în România l-a făcut să fugă în Marea Britanie

Poliția Română a cerut ajutorul prin Interpol, în anul 2011, pentru identificarea și prinderea a mai multor infractori români care fugiseră din țară. Printre ei era și Adrian Vasilescu, la vremea respectivă în vârstă de 31 de ani. Bărbatul era căutat în România pentru că a tăiat gâtul unei femei cu o sticlă spartă. Numele și fotografia lui a apărut pe lista Crimestoppers cu criminali străini periculoși din Marea Britanie. Este fotografia care există și acum, când tipul e mai bătrân cu 11 ani.

După semnalarea lui în Marea Britanie, el a fost urmărit până în zona Manor Park din Londra și a fost prezentat la Tribunalul din Westminster pentru extrădare.

Dar, eliberat pe cauțiune, el nu a respectat ordinul de a se prezenta periodic la poliție și, ulterior, a dispărut. Timp de aproape un deceniu.

Tentativă de omor comisă în Scoția

În 2020, Adrian Vasilescu a fost arestat de polițiști britanici care investighează tentativa de omor a unei femei în Paisley, lângă Glasgow, care fusese înjunghiată în repetate rânduri. Era vorba de iubita sa româncă. Femeia a scăpat cu viață, din fericire, dar cu o cicatrice permanentă.

După comiterea faptei, Vasilescu a încercat să scape de justiție fugind în Franța prin Tunelul Mânecii, dar a fost arestat la Folkestone din Kent. Trimis înapoi în Scoția, Vasilescu a fost reținut de poliție și acuzat de tentativă de omor, scrie Daily Mail.

Surprinzător, deși cu cazier și știut ca fugar, a fost eliberat din nou din arest de instanță pe cauțiune. Când cazul a ajuns în judecată la începutul acestui an, Adrian Vasilescu, acum în vârstă de 42 de ani, nu a apărut la proces. A fost condamnat în lipsă. Și este din nou căutat, și de polițiștii scoțieni și de cei români.

Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar scoțian a spus că deciziile privind acordarea cauțiunii „trebuie să ia în considerare faptele și circumstanțele unice ale cazului și ale acuzatului”.

Recomandarile noastre