Sir Cliff Richard, de neoprit. Are concerte pe bandă rulantă la 81 de ani

Sir Cliff Richard, de neoprit. Are concerte pe bandă rulantă la 81 de ani
Cliff Richard, britanicul Elvis Presley, așa cum este cunoscut, este unul dintre cei mai renumiți cântăreți de pop. Cântă de la 16 ani, iar acum, când împlinește 81 de ani, este tot pe scenă. ”Eram singurul care nu scuipa, nu înjura și nici nu luam droguri. Nu m-am îmbătat”, spune starul britanic.

Mii de oameni de toate vârstele au fost zilele acestea la concertele susținute de Sir Cliff Richard. De parcă nu ar fi octogenar, chiar zilele acestea a cântat în cele mai importante orașe din Marea Britanie. A vândut peste 250 de milioane de discuri în cariera sa.

Cliff Richard este de 65 de ani pe scenă. Cântă și acum, la 81 de ani

Sir Cliff Richard, de neoprit. Are concerte pe bandă rulantă la 81 de ani

Cliff Richard nu și-a dezamăgit fanii. A cântat în două concerte săptămâna trecută, iar programul continuă. Are 81 de ani, cântă ireproșabil, face glume. Britanicii, dar și oameni din lumea largă, au îndrăgit pe acest artist frumușel, vesel și foarte talentat. Părinții și bunicii noștri își aduc și ei aminte cu plăcere de piesa ”Felicitări” (Congratulations), cântată pe scena Eurovision, din 1968.

A vândut peste 250 de milioane de discuri în cariera sa. Are al treilea cel mai mare număr de hit-uri pe locul 1 din Marea Britanie. În 1995, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit i-a converit titlul de Sir. Este primul cântăreț de muzică pop care are rangul de cavaler.

Astăzi, el este văzut ca o figură de rock and roll asemănătoare unui zeu, în special în Marea Britanie și se bucură de o popularitate fără precedent. Este unul dintre puținii artiști a căror carieră și viață nu sunt presărate cu nici un fel de controverse, fie că este vorba de alcoolism, abuz de droguri sau relații. El își menține o imagine extrem de curată și este destul de mândru de ea.

„Am susținut întotdeauna că sunt cel mai radical cântăreț de rock-and-roll din Marea Britanie. Eram singurul care nu scuipa, nu înjura. Nu am luat droguri. Nu m-am îmbătat. Nu m-am răsfățat cu sexul fără suflet”, spunea Sir Cliff Richard într-un interviu.

Într-adevăr, nu există controverse sau zvonuri în jurul vieții sale. El a fost întotdeauna sincer în ceea ce privește relațiile sale și a promis să rămână un burlac pe viață.

S-a născut în India

Cliff Richard se numește, de fapt, Harry Rodger Webb și s-a născut în India britanică. Părinții lui au fost oameni modești care s-au mutat în Anglia în căutarea unui loc de muncă (1948).

Abia când băiatul avea 16 ani tatăl său și-a permis să îi cumpere o chitară. În 1957, și-a format propria trupă Quintones.

Curând a devenit vocalistul principal al grupului de rock and roll „Drifters” și a adoptat numele de scenă Cliff Richard (1958). Single-ul său „Schoolboy Crush-Move It” a fost un succes instantaneu, ajungând pe locul 2 în topurile din Marea Britanie. Mai târziu, numele trupei a fost schimbat în „The Shadows”.

A jucat în filmul „The Young Ones” din 1961, care a avut un succes uriaș. Melodia filmului a câștigat o popularitate imensă și a vândut mai mult de un milion de exemplare. Din 1965, era deja o mare vedetă, cu succes spectaculos  și a ajuns la topurile din Marea Britanie.

Trupa „The Shadows” s-a destrămat în 1968, dar Richard a continuat să dea single-uri de succes. Chiar dacă fanii îi spuneau ”Elvis Presley al britanicilor”, Cliff Richard nu a avut succes și în SUA.

Cu toate acestea, în 1976, albumul său „Sunt aproape celebru” a devenit un succes internațional și și-a restabilit cariera care a încetinit din cauza sosirii „Beatles-ului”. În 1980, a înregistrat un duet, „Suddenly”, cu Olivia Newton-John, care a atins vârful la nr. 20 în Marea Britanie. A cântat și cu Sarah Brightman în 1986 pentru celebrul musical „The Phantom of the Opera’ (Fantoma de la operă).

Cliff Richard este burlac

Sit Cliff Richard a rămas burlac, după ce una dintre relațiile sale din trecut nu a culminat cu căsătoria. La întrebarea despre acest lucru, el a spus „Am avut câteva alarme false. Am fost îndrăgostit, dar căsătoria este un angajament important și a fi artist consumă mult timp.”

Sursa: cliffrichard.org