Soarta păpușilor Barbie „Elisabeth”, lansate pentru a marca Jubileul de Platină al Reginei

Soarta păpușilor Barbie „Elisabeth”, lansate pentru a marca Jubileul de Platină al Reginei
Evident că, în cazul în care vi s-ar cere să vă gândiți la o celebritate care ar putea inspira în mod logic fabricarea unei Barbie făcute după imaginea ei, Regina Elisabeta II, în vârstă de 96 de ani, s-ar putea să nu fie prima persoană care să vă vină în minte.

Dar monarhia britanică și Mattel sunt două dintre cele mai puternice branduri din lume și, indiferent de ceea ce simțiți despre ele, este un parteneriat iconic, scrie Slate.com.

Pentru a marca 70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta II, Mattel a lansat, în aprilie, o păpușă de colecție Barbie, după chipul și asemănarea suveranei la maturitate. Păpușa face parte din seria Tribute Collection. Îmbrăcată cu o rochie de culoarea fildeşului și accesorizată cu o eşarfă albastră decorată cu medalioane şi panglici miniaturale, păpuşa poartă o tiara inspirată din modelul purtat de Regina Elisabeta în ziua căsătoriei sale.

Păpuşa-tribut s-a vândut în magazinele Harrods, Selfridges şi Hamleys din Londra înaintea festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină programate în aceste zile.

Păpușa Barbie „Elisabeth” se vinde scump

Păpușa a fost pusă în vânzare, pe 20 aprilie, la prețul ( sau echivalentul) de 75 de dolari. Stocul s-a epuizat în câteva ore. În prezent păpușile Barbie / Elisabeth se tranzacționează cu 300 de dolari pe eBay.

Fanii Reginei sunt entuziasmați. „Găsesc că expresia hotărâtă a buzelor lui Barbie „Elizabeth” este uluitor de asemănătoare – am văzut această expresie de-a lungul anilor pe chipul actualului monarh”, a spus un cumpărător, pentru sursa citată.

Elisabeta II, cel mai longeviv șef de stat în funcție

Regina Elisabeta II a împlinit 96 de ani, fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și cel mai longeviv șef de stat aflat în funcție. Ea a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952, în aceeaşi zi în care tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit.

Sursa foto: Mattel