Sorin Oprescu a fost prins din cauza unei fobii de care nu a putut scăpa niciodată

Sorin Oprescu a fost prins din cauza unei fobii de care nu a putut scăpa niciodată
A primit o pedeapsă de 10 ani și a încercat să scape de închisoare, dar norocul nu a fost de partea lui. Sorin Oprescu a fost prins.

Dacă ar fi putut lăsa deoparte un vechi obicei de-al său, Sorin Oprescu ar fi putut ajunge într-o țară de unde să nu fie extrădat.

Sorin Oprescu a fost prins din cauza unei fobii de care nu a putut scăpa niciodată

Fostul primar al Bucureștiului a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de corupție și a făcut tot ce i-a stat în putință să scape. Potrivit informațiilor oferite de surse din cadrul anchetei, el ar fi plecat cu mașina, prin nordul Greciei, și a ajuns la Atena, unde a fost și capturat. De ce nu a ajuns Oprescu într-o țară cu care România să nu aibă tratat de extrădare? Din cauza unei fobii de care nu a putut să scape niciodată. Are o frică teribilă de avion.

„El nu zboară, are o frică de avion pe care nu și-o poate controla. În ciuda rugăminților celor apropiați, Sorin Oprescu nu a reușit să treacă peste această fobie și să ia o cursă spre Dubai, Israel sau spre altă destinație de unde nu ar fi putut fi extrădat”, au spus apropiați ai fostului edil.

A fost dat în urmărire generală

Fostul primar al Capitalei a primit o condamnare definitivă vineri de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. În acest dosar el este acuzat că a primit în 2015, la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, iar banii ar proveni din acte de corupţie.

I s-a dublat sentința

În mai 2019, Tribunalul București i-a dat lui Oprescu 5 ani și 4 luni de închisoare, dar după ce judecătorii au aplicat forma agravantă de constituire de grup infracțional organizat, acestuia i s-a dublat pedeapsa. După ce a fost căutat acasă și nu a fost găsit, Oprescu a fost dat în urmărire generală.

Sursă foto: antena3