Specialiștii din occident atenționează: vin variantele de Covid peste noi. Și sunt mai puternice!

Specialiștii din occident atenționează: vin variantele de Covid peste noi. Și sunt mai puternice!
Presa din Marea Britanie e plină de opinii ale epidemiologilor care avertizează că în toamnă vine valul 4 al pandemiei. În SUA se discută intens despre tulpinile noi de Covid care deja au început să infecteze populația. Sunt alertate statele care au o rată de vaccinare scăzută.

După ce oficialii din Statele Unite din domeniul sănătății au atras atenția cu privire la varianta Delta (tulpina B.1.617.2) a noului coronavirus, au apărut alte variante în anumite zone din SUA.

Varianta Delta a fost descoperită pentru prima dată în India și este considerată printre cele mai periculoase.

În Brazilia, confruntată și ea cu varinata Delta, se răspândește rapid varianta Gamma, cunoscută și sub numele de P.1.

CNN relatează că toate aceste variante de coronavirus îi dau bătăi de cap lui Scott Lindquist, medic epidemiolog pentru statul Washington.

„Trebuie să fiu sincer – ultimul lucru la care mă gândesc înainte să mă culc, sunt variantele COVID, iar primul lucru la care mă gândesc dimineața sunt tot acestea”, a declarat dr. Lindquist.

Medicul s-a arătat foarte îngrijorat de evoluția tulpinei Gamma care și-a făcut apariția și se răspândește cu repeziciune în statele cu rată scăzută de vaccinare.

„Sunt foarte îngrijorat de P.1. Am văzut-o în toată țara, desigur, dar o vedem în unele focare din estul statului Washingtonului, o vedem în alte state cu rate scăzute de vaccinare și sunt foarte îngrijorat de rolul pe care îl va avea acest P.1. Procentele au crescut.”, a spus Scott Lindquist.

Varianta Gamma, o variantă demnă de atenție

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA atenționează că noua variantă Gamma iese în evidență deoarece are un grad de răspândire crescut, iar simptomele pe care le prezintă sunt mult mai severe.

Gamma a fost detectată în mai multe regiuni din vest și nord-vestul Statelor Unite, iar conform celor mai recente informații, prevalența sa este de peste 15%.

Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din California, Gamma a reprezentat 10% din toate tulpinele secvențiate în luna mai și a crescut ca prezență în toate regiunile din California.

Philip Chan, director medical consultant la Departamentul Sănătății din Rhode Island, a declarat că, în timp ce tulpina predominantă în stat este încă varianta Alpha, identificată pentru prima dată în Regatul Unit, varianta Gamma este comună în Rhode Island.

„Dacă te uiți la tendințele de-a lungul timpului, în ultimele săptămâni aproximativ 20% din toate cazurile de infectare au fost cu varianta Gamma. Aceasta a rămas stabilă în ultimele câteva săptămâni”, a spus specialistul pentru CNN..

Chinezul „Pacepa” a fugit în SUA cu secrete despre Covid