Simona Ionescu / Redactor Șef

Diseară mergem la teatru online. Spectacol în hohote de râs la Odeon

Diseară mergem la teatru online. Spectacol în hohote de râs la Odeon
Un spectacol fabulos de teatru, cu o distribuție de excepție, poate fi urmărit virtual seara aceasta. Teatrul Odeon din București anunță continuarea seriei ”Mari Spectacole @Odeon” difuzate online. Propunerea de azi e în hohote de râs, avându-i în fața pe Gheorghe Dinică, Oana Pellea sau Marcel Iureș.

Joi, 11 iunie, de la 18:00, va fi prezentat spectacolul ”O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale. Spectacolul regizat de Mihai Mănuțiu, are în distribuție nume mari ale scenei românești: Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Dorina Lazăr, Oana Pellea, Marcel Iureș, Marian Râlea, Marius Stănescu. Spectacolul prezentat a fost jucat în premieră în data de 29 octombrie 1998.

”Ceea ce e uluitor în spectacolul lui Mihai Mănuțiu este faptul că actorii de pe scenă reușesc să nu izbucnească în râs. Cat despre public – e clar că rămâne pe scaune cu eforturi supraomenești, căci Mihai Mănuțiu exploatează valențele comicului caragialian cu migala unui miniaturist chinez.

Noaptea furtunoasă este presărată cu gaguri criminale, dar și cu subtilități de mare rafinament, bine asortate cu valoarea unei echipe de actori monstruos de bună. Exersându-și harul regizoral cu precădere în tonalități tragice, Măniuțiu vădește, de data aceasta, un viguros simț al umorului, o imagine jucăușă și o prospețime a privirii demnă de invidie”, nota Gabriela Hurezean.

Spectacolul va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon și pe canalul YouTube al instituției teatrale, urmând să fie disponibil publicului până duminică 14 iunie, ora 24 .

Trebuie amintit că textul lui Caragiale a creat încă de la premiera să, ce a avut loc în anul 1879, reacții controversate. Un cronicar indignat, la vremea respectivă, îl acuza pe Caragiale, că ”denunță străinilor micile noastre mizerii”.

Ecranizarea textului, realizată de Jean Georgescu la începutul anilor 40, în timpul războiului, deși a depășit ca intensitate tot ceea ce se făcuse până atunci în cinematografia națională, a fost supusă cenzurii. Vă mai spunem și că după textul lui Caragiale s-a pus în scenă și o operă omonimă, în anul 1935, compusă de Paul Constantinescu, pe un libret propriu, inspirat și folosind textul original.

Sursa foto: Teatrul Odeon

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre