Simona Ionescu / Redactor Șef

Noaptea Muzeelor vă așteaptă. Și Primăria București își deschide porțile pentru public

Noaptea Muzeelor vă așteaptă. Și Primăria București își deschide porțile pentru public
În această seară de18 mai, muzeele din cele mai multe localități din România sunt deschise pentru vizitatori, iar intrarea este gratuită. Ediția din acest an marchează 20 de ani de la debutul acestui eveniment cultural. În Capitală există un program intens și interesant pentru bucureșteni. Vă prezentăm unde puteți merge, conform informărilor parvenite de la instituțiile care găzduiesc vizitele.

Ieri am prezentat ce se întâmplă astăzi și ce muzee puteți vizita până în noapte. Îl puteți citi aici. Astăzi, Primăria Municipiului București, a transmis o informare de presă amplă prin care anunță un program de vizitare a sediului instituției conduse de Nicușor Dan.

Primăria Capitalei se alătură evenimentului „Noaptea Muzeelor 2024”, pentru al patrulea an consecutiv, cu un program complex ce cuprinde tururi ghidate ale clădirii, expoziții, muzică live și proiecții de film. Toate acestea vor avea loc atât în incinta palatului, cât și în curtea interioară a actualului sediu din bulevardul Regina Elisabeta nr 47.

Astfel, astăzi, 18 mai, bucureștenii și turiștii sunt așteptați între orele 18:00 – 24:00, la „Primăria deschisă”, desfășurată în cadrul ediției aniversare „Noaptea Muzeelor” #20, pentru a descoperi frumusețea palatului care găzduiește Primăria Capitalei, dar și pentru a afla povești despre orașul trecut și prezent. Vizitatorii vor putea admira o selecție restrânsă de lucrări semnate de artistul Salvador Dalí, în cadrul microexpoziției „Universul lui Salvador Dalí”, vor fi purtați în lumea sportului prin intermediul expoziției dedicate unuia dintre cei mai titrați sportivi ai lumii, Ivan Patzaichin, vor putea viziona filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului București, vor lua parte la activități interactive și se vor bucura de ritmurile muzicii autentice interpretate de artista Corina Sîrghi și trupa sa.

Muzeul Ivan Patzaichin

Ca un preambul al deschiderii publice a Muzeului Ivan Patzaichin, programată pentru 24 mai 2024, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Nod Makerspace și ARCUB va prezenta, în premieră, la sediul Primariei Capitalei, instalația de artă contemporană „Patrimoniul lui Ivan Patzaichin”, macheta muzeului și filmul documentar despre proiectul participativ Dâmbovița Delivery al cărui rezultat a constat în realizarea unei sculpturi dedicate marelui sportiv.

Proiecția de filme istorice, prezentată de Muzeul Municipiului București, include un număr de 4 filme digitalizate în cadrul proiectului Cinema Museion – Istoria orașului în imagini de arhivă ce vor aduce în prim plan un plus de informații legate de istoria și arhitectura orașului București.

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma într-o scenă în aer liber, în interiorul căreia vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade emoționante sau medalioane folclorice, melodii ce ilustrează diversitatea culturală națională, într-un concert veritabil susţinut de Corina Sîrghi alături de Toma Dimitriu (pian), Cristian Soleanu (saxofon) și Alex Mike (contrabas).

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre