Simona Ionescu / Redactor Șef

Premieră teatrală. Trei adolescente au șocat o țară întreagă – Hai la spectacol!

Premieră teatrală. Trei adolescente au șocat o țară întreagă – Hai la spectacol!
Teatrul Excelsior - singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți – anunță premiera spectacolului Adrenalină de Gabriel Sandu. Acesta este o producție ce explorează tema adicției contemporane în diferite forme și cultura pop recentă.

Premiera teatrală despre trei adolescente care au șocat o țară întreagă se va prezenta la Sala Studio a Teatrului Excelsior și va avea premiera sâmbătă, 9 martie, ora 19:00.

Adrenalină reprezintă o călătorie în timp, în inima anilor 2000, prin prisma unei trupe dance formate din trei adolescente care au șocat o întreagă țară. Succesul lor fulminant a durat doar o vară, însă emoția de a fi pe scenă în fața mii de oameni care le scandau numele le-a legat destinul pe viață. 20 de ani mai târziu, cele trei decid să se reunească pentru un concert aniversar, oferind oamenilor o incursiune sinceră în lumea faimei de-o vară și în toate controversele ce au urmat.

Spectacol despre trei adolescente care au șocat o țară întreagă

„Spectacolul devine o oportunitate de a revizita și de a aduce în discuție estetica anilor 2000, sunetul, valorile și obsesiile vremii, prin prisma a trei personaje puternice. Costumele reflectorizante și ritmurile dance le însoțesc pe cele trei tinere de la glorie până în adâncurile vieții fiecăreia. Dependențele și relațiile toxice se împletesc într-o poveste organică.

Premiera spectacolului Adrenalină se va prezenta la Sala Studio a Teatrului Excelsior, sâmbătă, 9 martie, ora 19:00.

Reuniunea trupei nu reprezintă doar un moment de sărbătoare, ci și o ocazie de autodescoperire, în care decorul vibrant al anilor 2000 se transformă sub ochii noștri, reflectând realitățile actuale”, a transmis Gabriel Sandu, autorul spectacolului de la Teatrul Excelsior.

Alături de Gabriel Sandu, care semnează textul și regia spectacolului, din echipa de creație a spectacolului fac parte și Clara Ștefana (scenografie), Ruxandra Bobleagă (coregrafie și lighting design), Miruna Croitoru (video și lighting design), PLUSHY (muzică), Andreea Găzdaru (consultant psihologic), Maria Alexievici (pregătire muzicală). Distribuția spectacolului Adrenalină este alcătuită din actrițele Teatrului Excelsior: Dana Marineci, Oana Predescu, Iulia Samson. Apariție video: reallyrux.

Adrenalină este un spectacol-confesiune

Spectacolul relatează experiențele intense de viață a trei femei care şi-au trăit adolescența în lumina reflectoarelor. „Tina, personajul pe care îl interpretez, este o femeie talentată, inteligentă, dar cu o patimă care îi va distruge viața. Întâlnirea cu celelalte două colege de formație este un prilej să se scuture de vechile obiceiuri şi să se schimbe.

Spectacolul ridică o întrebare importantă: Dependențele sunt problema, sau ce se ascunde în spatele dependențelor? Ratarea, frica de abandon, ruşinea, lipsa de sens; care este sursa durerii?”, arată Oana Predescu, actrița care e interpreta personajului Tina.

Sori, Tina și Lala se reîntâlnesc după 20 de ani de când au cunoscut celebritatea pe scenă

Sori, Tina și Lala au cântat o vară prin toată țara. Aveau doar două melodii compuse dar asta nu a contat. Apoi a urmat un scandal monstru legat de un turneu antidrog și au ieșit din atenția publică. „În spectacol ne întâlnim cu ele după 20 de ani. Sori a ajuns o corporatistă de succes care muncește mult și încearcă să se definească doar prin ceea ce muncește. Tot ce a fost în trecut a fost tăiat, ascuns, renegat, uitat. Așa a făcut față durerii”, spune Iulia Samson, actrița care are rolul Sori.

Lala este nostalgică, o femeie-copil, care a rămas suspendată într-un trecut căruia încearcă să-i găsească un sens. „Un om care se predă hazardului și se afundă în spiritualitate din nevoia de apartenență și de control, iar derapajele ei devin simpatice datorită umorului și optimismului”, spune Dana Marineci, actrița care are rolul Lalei.

Gabriel Sandu se folosește de instrumentele jurnalismului

Artist multidisciplinar, Gabriel Sandu (n. 1988) este regizor și scenarist de teatru și film, cu o experiență vastă în actorie și jurnalism. Pasionat de genul docu-ficțiunii, Gabriel Sandu se folosește adesea de instrumentele jurnalismului de investigație pentru a documenta temele creațiilor sale, apelând ulterior la ficțiune pentru a explora noi dimensiuni performative.

Piesele sale au fost traduse în engleză, franceză, maghiară, portugheză și greacă. A regizat spectacole de teatru ce au fost selectate în festivaluri naționale și internaționale. Primul său scurtmetraj de ficțiune, Dislocat, a fost selectat în cadrul competiției TIFF 2022, secțiunea ZFR.

În 2023, a semnat dramaturgia spectacolului 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia, pe care îl și coregizază împreună cu Elena Morar, la Teatrul de Stat Constanța. În această perioadă, Gabriel Sandu continuă filmările pentru documentul Istoria plină de speranță a Mihaelei Runceanu, produs de Manifest Film.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre