Stela Popescu a primit un sfat de la mama ei în privința bărbaților. Vorbele astea îți vor da de gândit

Stela Popescu a primit un sfat de la mama ei în privința bărbaților. Vorbele astea îți vor da de gândit
Regretata doamnă a teatrului românesc, Stela Popescu, a avut o viață plină de evenimente fercite, dar și foarte nefericite. Greutățile din copilărie au marcat-o și nu au lăsat-o să uite chinurile prin care a trecut nici în ultima partea a vieții sale.

Stela Popescu s-a stins pe 23 noiembrie 2017, în urma unui atac cerebral nediagnosticat. Culmea, acest AVC l-a suferit pe scenă, în fața publicului, însă nimeni nu și-a dat seama. Mai rău, din fața scenei o admirau și absolvenți de medicină, însă, de asemenea, nici aceștia nu au realizat că simptomele clare pe care Stela Popescu le avea sunt ale unui atac cerebral.

Aceste imagini sunt ultimele cu actrița în viață, ea decedând la scurt timp după ce a ajuns acasă. Dacă cineva și-ar fi dat seama că doamna teatrului românesc suferea de un accident vascular cerebral, viața ei ar fi putut fi salvată. În public se afla și Dinu Maxer, absolvent de Medicină Generală. Nici acesta nu și-a dat seama că ceva nu e în regulă. Toți au pus comportamentul doamnei Stela Popescu pe seama alcoolului – deși ea nu consuma niciodată.

Moartea ei a ridicat, ulterior, problema cunoașterii acestor semne ale AVC-ului și cum poate fi salvată viața celor care trec prin asta.

Citește și: Stela Popescu, pomenită doar în slujbele preoților, la 4 ani de la deces. Fostul soț, Dan Puican, nu-i mai face parastas

Formula F.A.S.T.

F – Face (Fata) – Cere persoanei sa zambeasca. Ti se pare ca fata e asimetrica sau gura e cazuta intr-o parte?

A – Arms (Brate) – Cere persoanei sa ridice simultan ambele brate deasupra capului. Unul dintre ele ramane inert sau mai jos decat celalalt?

S – Speech (Vorbire) – Cere-i persoanei sa repete o fraza simpla (de exemplu “Cerul este albastru”). Nu poti distinge ce zice sau vorbeste ciudat?

T – Time (Timp) – Daca remarci oricare dintre aceste semne, suna IMEDIAT la 112! Pentru ca persoana sa fie transportata cat mai repede la spital, spune-i operatorului ca suspectezi ca aceasta a suferit un accident vascular cerebral si transmite-i ora la care au aparut primele simptome.

Povestea neștiută a Stelei Popescu

Stela Popescu a fost o femeie cu o frumusețe rară, dar și un talent actoricesc pe măsură

Stela Popescu a lăsat o importantă moștenire poporului român: piese de teatru magistrale, sketch-uri memorabile și Revelioane de care toată lumea își amintește, alături de Alexandru Arșinel. Sau de spectacolele sale cu Ștefan Bănică senior.

Stela Popescu și Ștefan Bănică
Stela Popescu și Ștefan Bănică

Totodată, poveștile ei de viață au rămas și ele lecții importante pentru oricine le-a ascultat.

În timpul vieții sale, Stela Popescu a oferit un interviu postului Trinitas, în care a vorbit despre cum a ajuns în România, ca refugiat, cum a descoperit lumea teatrului și ce sfat important i-a dat mama ei:

„Mi-a dat și Dumnezeu noroc. Numai noroc se mai cheamă când tu ai venit dintr-un sat din Basarabia, refugiată, cu tata în Siberia, cu o mamă frumoasă care nu e întotdeauna  avantajos. O femeie singură, cu copil, e greu…”

Mama mea spunea: Să ai un bărbat în casă! În cărucior după ușă să fie. Dar să știe lumea că ai un bărbat în casă!… Era greu. Acum văd că femeile se descurcă. Au prins curaj”, a spus doamna teatrului românesc.

Stela Popescu nu a avut copii, însă a adoptat-o pe Doina Maximilian.