Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul s-a aflat: Prinții William și Harry s-au certat din cauza nevestelor. E scris în carte

Adevărul s-a aflat: Prinții William și Harry s-au certat din cauza nevestelor. E scris în carte
Povestea reală a rupturii cuplului Harry și Megahn Markle de Familia Regală, cu detalii intime, dezvăluie o nouă față a vieții „la palat”.  Capetele încoronate au ajuns dependente de lumea celebrităților.

Acesta e mesajul ce reiese din cartea intitulată „Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of the Modern Royal Family”, care îi are ca autori pe reporterii regali Omid Scobie şi Carolyn Durand.

Potrivit site-ului NationalReview, deși, aparent, este vorba despre biografia celor doi, niciunul dintre ei nu a fost intervievat. Cele peste 340 de pagini ale volumului au la bază propriile experiențe ale autorilor ca membri ai corpului de presă regal și reportaje independente. „Scopul acestei cărți a fost de a-i arăta oamenilor pe pe adevărații Harry și Meghan, adesea portretizați inexact. Cartea conține foarte puține informații noi și aprope nimic în plus față de ce s-a scris în tabloide”, spun autorii.

Pasaje critice la adresa Familiei Regale

Cartea conține multe pasaje critice la adresa Familiei Regale. E relatat momentul în care Prințul William l-ar fi întrebat pe Harry, la începutul idilei cu actrița de la Hollywood, dacă nu cumva se grăbește. O întrebare care, spun cei doi autori, a fost începutul prăpastiei dintre cei doi frați.

Autorii cărții vorbesc și de o anumită frivolitate a cuplului Harry – Meghan. „Acțiunile umanitare” ale celebrului cuplu au loc în condiții de lux. De exemplu, safari-urile în corturi de aproape 2.000 de dolari pe noapte. Sau escapada, în mijlocul pandemiei, la o vilă în stil mediteranean, de 15 milioane de dolari, într-o comunitate închisă.

Dezvăluiri controversate și legătura cu celebritățile

Cartea scrie și despre un proces pe care Henry l-a intentat celor de la Mail on Sunday, acuzând ziarul că a fost „în mod deliberat jignitor” când a pus semnul egalității între pasiunea ducesei pentru pâinea prăjită cu avocado și efectul ei asupra mediului. Mai vorbește despre utilizarea de către cuplu a unor parfumuri de lux în Capela Sf. Gheorghe, înainte de ziua nunții lor.


Gigi Becali: cel mai mândru bunic! A venit la biserică de la prima oră a dimineții

Toni Braxton face dezvăluiri concrete. Nu o să vă vină să credeți ce regretă!


Autorii scriu și că Meghan și Harry par incapabili să organizeze vreun aspect din viața lor, fără a implica vreun personaj celebru. De la prietenia dintre Oprah Winfrey la mama lui Meghan, la vacanța de la vila lui George și Amal Clooney de pe Lacul Como, până la împrumutarea avionului privat al lui Elton John sau decizia cuplului de a-i cere Serenei Williams să găzduiască petrecerea în cinstea viitorului nou-născut, prințul Archie.

„Finding Freedom” demonstrează că monarhia a devenit inseparabilă de lumea celebrităților și de cultura pop. La începutul acestui an, The Economist a publicat un articol care arăta că, dintre stră-strănepotii regelui George V, 42 la sută aveau legături cu lumea artei și divertismentului. Monarhia a ajuns să se simtă dependentă de presă, fără de care nu poate supraviețui.

Relații dure între frați și cumnate

Unul dintre aspectele mai revelatoare ale cărții este descrierea relației dintre ducii de Cambridge și cei de Sussex. Cartea relevă că Meghan și Kate Middleton, viitoarea regină, nu au reușit niciodată să se aibă bine, privindu-se cu suspiciune.

Ca nou-intrată în familie, Meghan se aștepta la un sprijin mai mare din partea lui Kate. Iar ruptura dintre Harry și William poate fi gândită ca o consecință naturală a dinamicii în care a crescut, aceea de „moștenitor de rezervă”. Este clar că William este sortit să fie rege, iar Harry dublura sa. În esență, titlul acestei cărți vorbește de aceste nemulțumiri nerezolvate: de dorința disperată a lui Harry de a se îndepărta de calea ce i-a fost trasată la naștere.

Monarhia britanică a trecut la următoarea generație. Adică la prințul William și copiii săi, George, Charlotte și Louis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre