Simona Ionescu / Redactor Șef

Ajutor la curățenie. Un ingredient banal din bucătărie face cuptorul să strălucească

Ajutor la curățenie. Un ingredient banal din bucătărie face cuptorul să strălucească
A curăța un cuptor plin de grăsime și murdărie poate fi o grea încercare pentru orice gospodină. Nu și când are la îndemână un ingredient natural care poate face adevărate minuni.

Orice gospodină încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a reuși să mențină cuptorul curat pentru cât mai mult timp. Aveți la dispoziție acum și un ingrediente natural cu totul excepțional.

Un truc cu totul și cu totul deosebit pentru a menține cuptorul curat și pentru ca bucătăria să miroasă mereu frumos este folosirea unui amestec de lămâie și apă. Tot ce aveți de făcut este să tăiați lămâile în sferturi sau jumătăți, apoi să le puneți într-o tavă.

Adăugați apă și introduceți la cuptor încălzit la 250 de grade pentru o jumătate de oră. Opriți apoi cuptorul, scoateți tava și lăsați să se răcească. Când este îndeajuns de rece, spălați-l folosind apa cu lămâie. Este cel mai bun detergent natural pentru a scăpa de grăsimea și murdăria acumulată. În plus, nu veți aveți probleme cu eventuale iritații de care v-ați putea lovi dacă folosi detergenți chimici.

Bol cu lămâie pentru un cuptor perfect

Apa caldă cu oțet vă scapă de probleme

O altă soluție naturală care vă este de ajutor este apa fierbinte combinată în părți egale cu oțet alb. Puneți apă la fiert, adăugați oțetul și mai țineți încă 30 de secunde pe foc. Opriți focul, luați vasul cu soluția obținută și introduceți în cuptor. Atenție! Cuptorul trebuie să fie rece. Se lasă o oră. După ce veți scoate vasul, veți constata că toată murdăria a fost înmuiată și veți putea spăla cuptorul rapid.

Folosiți o combinație dintre oțet și bicarbonat

Excelent este și amestecul obținut bicarbonat de sodiu cu apă. Aplicați soluția de curățare pe geamul de sticlă, dar și pe pereții cuptorului. Atenție! Soluția nu se va pe elementele de încălzire. Lăsați să acționeze în jur de două ore. Ulterior puneți într-o sticlă cu pulverizator oțet și apă în părți egale. Pulverizați și lăsați să acționeze o jumătate de oră. Se va curăța foarte bine folosind o lavetă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre