Simona Ionescu / Redactor Șef

Andreea Marin, Teo Trandafir și Mihai Trăistariu puteau fi profesori

Andreea Marin, Teo Trandafir și Mihai Trăistariu puteau fi profesori
Multe dintre vedetele noastre s-au pregătit pentru o cu totul altă profesie. De pildă, Andreea Marin, Teo Trandafir și Mihai Trăistariu puteau fi profesori, iar Cătălin Măruță este avocat. Televiziunea le-a schimbat viața peste noapte.

Multe dintre vedetele noastre s-au pregătit pentru o cu totul altă profesie. Andreea Marin ar fi putut fi profesoară de Informatică, Andi Moisescu și Mihai Trăistariu ar fi putut să predea Matematica, iar Mircea Badea a terminat Cibernetica.

De pildă, Andreea Marin a urmat Facultatea de Informatică. În același timp, ea a avut prima aparție pe micile ecrane la TVR Iași, lucru ce a motivat-o să urmeze și alte cursuri decât cele ale facultății sale. Andreea Marin a început să studieze cursuri de specializare în jurnalism, relații publice și publicitate.

Cătălin Măruţă și Iuliana Tudor sunt avocați

Simpaticul prezentator de la PRO TV, Cătălin Măruţă este avocat şi chiar a profesat un an de zile. ”Am terminat Facultatea de Drept, la Universitatea Titulescu, mi-am dat și definitivatul şi am drept de practică. Sunt avocat. Asta e meseria mea de bază. Am făcut şi Facultatea de Jurnalism, nişte ani mai târziu, dar n-am mai dat licenţa, eram deja prea prins cu emisiunile la TV, nu mai aveam timp de absolut nimic”, a povestit Cătălin Măruţă.

Și Iuliana Tudor a terminat Facultatea de Drept, la Universitatea Titulescu. A susținut și examenul de definitivat și este avocat. A făcut și Facultatea de Jurnalism, dar nu a mai dat licența, pentru că era deja prea ocupată cu emisiunile de la TVR. Mulți alții au studiat Dreptul, dar au cunoscut notorietatea la televiziune: Oana Zăvoranu, Răzvan Simion de la ”Neaţa cu Răzvan şi Dani”.

Teo Trandafir este profesoară de engleză și arabă

Teo Trandafir are o carieră remarcabilă în televiziune, dar a studiat Limbi străine. Ea a fost, cu mulți ani în urmă, profesoară de limba engleză la Liceul ”George Enescu” din Capitală, după ce a studiat la Facultatea de Limbi străine, specializarea arabă-engleză. A avut-o profesoară pe fosta soție a premierului Petre Roman, Mioara Roman.

Răzvan Dumitrescu este inginer

Răzvan Dumitrescu a terminat Facultatea de Electronică în vara lui 1989. A lucrat pentru scurt timp la Curtea de Argeș, la Electro Argeș, și, după Revoluție, la CCSIT-CE, la Băneasa. Când a apărut SOTI, prima televiziune comercială a căutat un job de inginer, dar s-a trezit prezentând știri cu Andreea Esca.

Mihai Trăistariu a fost olimpic la Matematică

Puţini ştiu că Mihai Trăistariu a fost elev de 10 la Matematică şi de şase ori olimpic la aceeaşi disciplină. ”Visam să devin profesor de Matematică. Am avut nota 10 la Bacalaureat şi la admiterea în Facultatea de Matematică din Iaşi. Am terminat facultatea în 1993, dar nu am predat niciodată”, a mărturisit interpretul celebrei piese ”Tornero”.

Bianca Drăguşanu este contabilă

 

Focoasa cu picioare lungi, Bianca Drăguşanu, a terminat un liceu economic şi ar fi putut fi contabilă de succes. Însă, viaţa a dus-o în cu totul altă direcţie. ”Primul job a fost în vânzări. Vindeam utilaje de construcţii, iar salariul nu era fix. Am terminat liceul economic, apoi m-am înscris la Facultatea de Ştiinte economice din Petroşani, pe care am înghetaţ-o după anul II. Muncesc de la 15 ani”, a mărturisit Bianca Drăgușanu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre