Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum te bronzezi responsabil. Ca să nu te usture pielea!

Cum te bronzezi responsabil. Ca să nu te usture pielea!
A sosit sezonul estival, așadar, sosesc și sfaturi pentru protecția pielii și un bronz auriu și frumos.

Un corp strălucitor și bronzat este văzut în cultura occidentală ca o marcă a frumuseții, dar nu este întotdeauna bun pentru sănătatea ta.

În ciuda părerilor negative despre expunerea la soare, statul la plajă, dar nu excesiv, este de fapt sănătos și ajută corpul să producă vitamina D.

Loțiunile auto-bronzante sunt cea mai bună opțiune pentru cei preocupați de riscurile expunerii solare.

Dacă doriți să obțineți un bronz natural este recomandat să alegeți o loțiune de bază sau ulei cu un SPF scăzut (SPF15-30), pentru a vă asigura că aveți totuși o anumită protecție împotriva razelor puternice ale soarelui.

Fără o loțiune de protecție, riscul arsurilor solare este foarte ridicat și roșeața pielii poate devenii foarte greu de suportat, nu doar vizual, ci și fizic.

Este recomandată și folosirea unui lip-balm, deoarece buzele uscate și crăpate nu sunt doar neatractive, ci oferă și discomfort.

După plajă, se aplică o cremă pe bază de aloe sau o loțiune “după bronzare” pentru a păstra pielea hidratată. Uleiurile de cocos și măsline sunt de asemenea hidratante și naturale, așadar pot fi folosite fără probleme.

Exfolierea este și ea o componentă importantă în obținerea bronzului perfect. Aceasta ajută la pregătirea pielii înainte de bronzarea la soare.

Zațul de cafea amestecat cu ulei de cocos este un bun exfoliant natural.

Dacă nu aveți timp pentru o exfoliere profundă, folosirea unei perii sau puf de baie în timpul dușului funcționează bine.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre