Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii inedite despre nașterea strănepoatei Regelui Mihai. Nicolae al României vorbește despre familia sa

Detalii inedite despre nașterea strănepoatei Regelui Mihai. Nicolae al României vorbește despre familia sa
Nicolae al României și Alina Binder au devenit părinți pe 7 noiembrie, iar acum, la o lună de la nașterea Mariei-Alexandra, ies la iveala noi detalii despre familia fericită.

Revista franceză Point du Vue a realizat zilele trecute un amplu interviu cu fericiții părinți, în care Nicolae și Alina au vorbit despre primele experiențe cu fiica lor, Maria-Alexandra, dar și despre nașterea acesteia și legăturile cu familiile celor doi. 

Alina Binder a avut o sarcină ușoară, după cum mărturisește chiar ea și a putut să rămână activa până la final. A ajutat-o dieta sănătoasă și aerul proaspăt de munte: “Am încercat să am o dietă sănătoasă și să iau aer proaspăt de munte, ceea ce este deosebit de benefic în acest moment dificil”, declară aceasta pentru Point du Vue. 

Înconjurat de familia Alinei, Nicolae și-a văzut prima oară fiica virtual 

Strănepoata Regelui Mihai s-a născut la materinitatea Polizu din București, iar din cauza regulilor stricte din pandemie nimeni nu are voie să-i însoțească pe cei internați. În acest context, Nicolae povestește că i s-a dat voie să își duca soția la maternitate însă ulterior a văzut-o abia peste 3 zile, când aceasta a fost externata: “Din cauza pandemiei, mi s-a permis să o duc pe Alina la maternitate și să o iau doar trei zile mai târziu. A fost, desigur, sfâșietor. Și cea mai lungă zi din viața mea! Din fericire, nu eram singur, ci înconjurat de toată familia Alinei. Am avut medicii la telefon în mod regulat și brusc, timp de câteva ore, nimic … Vă las să vă imaginați starea în care mă aflam. Și dintr-o dată, am primit o fotografie minunată pe telefonul meu cu Alina cu bebelușul nostru. Nu mi-am putut reține lacrimile”, mărturisește nepotul Regelui Mihai. 

Sursa foto: Facebook Nicolae al Romaniei

Fericitul tătic spune că a fost emoționat când și-a ținut fiica în brațe prima oară și s-a simțit perfect în largul sau, senzația fiind unică: “Văzând-o, mi-a fost greu să-mi dau seama că acest bebeluș adorabil ar putea fi fiica mea! Înainte, am fost puțin intimidat de nou-născuți. Cu ea, m-am simțit imediat în largul meu.”, povestește acesta în interviul acordat revistei franceze. 

Familia prințului Nicolae nu a cunoscut-o încă pe micuță 

Cei doi se bucură de experiența de a fi părinți și povestesc că micuța este extrem de activă, în special noaptea. Maria Alexandra este alăptată de către mama sa, însă aceasta are ajutor constând în îngrijire de la Nicolae: “Nicolas este un tată grozav. De când alăptez … cam tot timpul el face restul: o schimbă, o îmbracă, o plimbă”, declară Alina Binder.

Întrebați dacă familiile lor au cunoscut-o pe Maria-Alexandra, cei doi mărturisesc că pandemia de coronavirus le-a limitat deplasările, astfel că rudele lor au putut să o admire pe copilă doar virtual: “O parte din familia mea locuiește în Anglia și Statele Unite, suntem deja obișnuiți cu acest mod de comunicare, dar este în mod evident foarte frustrant. Sora mea, în special, este foarte încântată și visează momentul în care poate cumpăra un bilet de avion pentru a o întâlni personal pe Maria-Alexandra”, încheie Nicolae referindu-se la sora lui, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills, care se pare că locuiește în prezent în Marea Britanie. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre