Efectul serului cu vitamina C asupra tenului sensibil. Ce nu poate face vitamina C? Beneficiile sale pentru piele sunt vaste. Antioxidantul poate ușura hiperpigmentarea, poate diminua liniile fine de riduri și poate spori strălucirea. Cu toate acestea, cu ingrediente excelente pentru îngrijirea pielii vine o mare responsabilitate și nu vorbim doar despre modul în care unele formule de vitamina C pot fi mai puțin puternice decât altele.
Pentru cei cu piele sensibilă, anumite forme de vitamina C pot fi șocant de iritante, ducând la uscăciune și roșeață.
Dar, nu ar trebui să vă aruncați serurile cu vitamina C sau cremele hidratante imediat după ce ați citit asta. Potrivit fondatorului Klur, Lesley Thornton, totul se rezumă la știința care se întâmplă pe fața ta în timpul rutinei de îngrijire a pielii. Klur este un brand de cosmetice, fondat de Lesley Thornton, un expert în cosmetică și dermatologie.
Toate cosmeticele sale sunt alcătuite din ingrediente naturale. Thornton este conștient de biodiversitate, acordând prioritate ingredientelor care sunt ușor accesibile, inclusiv aloe vera, păpădie și alge de mare.
De ce unele seruri cu vitamina C irită pielea?
Efectul serului cu vitamina C asupra tenului sensibil. Potrivit informațiilor oferite de Lesley Thornton, forma vitaminei C care poate provoca iritații la persoanele cu piele sensibilă este acidul L-ascorbic (L-AA).
Pentru ca L-AA să fie stabil în apă, acesta trebuie formulat la un pH foarte scăzut. Acest pH extrem de acid oferă stabilitate maximă a formulelor, dar compatibilitate limitată a pielii.
Astfel, îmbunătățește proprietățile sale exfoliante dar slăbește funcția de barieră, motiv pentru care multe tipuri de piele sensibilă pot să se înroșească și să aibă alte reacții adverse.
„Există o mulțime de chimie implicată aici. Există pH-ul formulei, pH-ul pielii și relația dintre cele două ”, explică Thornton.
Este un pic ca o ecuație matematică: cu cât forma vitaminei C este mai puternică, cu atât este mai iritant pentru cei cu pielea sensibilă.
Alți factori sau ingrediente care ar putea părea benefice la început pot amplifica, de asemenea, efectul.
„Procentul mai mare de produse poate fi mai iritant. Produsele care sunt combinate cu alți acizi, cum ar fi alfa hidroxi acidul, pot fi mai iritante”, spune dr. Kristina Goldenberg de la Goldenberg Dermatology.
Cum poți preveni iritația?
Sună simplu, dar aceste piese importante ale puzzle-ului facial pot forma o piele perfectă cât mai repede posibil. Și nu strică să introduci cu ușurință niciun produs cu vitamina C în rutina ta, atât timp cât îl tratezi ca pe ingredientul puternic care este.
„Este posibil să începeți cu o concentrație mai mică de vitamina C și să creșteți apoi cantitatea. Recomand oamenilor să înceapă cu un ser care are o concentrație mai scăzută de vitamina C, cum ar fi 10%.
Apoi să crească la 15% până la 20% în timp, pe măsură ce pielea lor se obișnuiește cu ea. În plus, atunci când introduceți orice produs nou de îngrijire a pielii în rutina voastră, este întotdeauna cel mai bine să începeți lent.
De exemplu, prin aplicarea produsului de două până la trei ori pe săptămână la început”, spune dr. Kim Nichols, dermatolog partener SkinCeuticals.
Nu toată lumea are pielea sensibilă
Totuși, ultimul lucru important de reținut aici este că nu toată lumea are pielea sensibilă și va întâmpina aceste probleme. Thornton subliniază trei potențiale motive pentru care pielea poate experimenta iritarea din cauza vitaminei C.
O barieră slabă a pielii ar putea fi în joc aici, pielea voastră ar putea să nu poată face față schimbărilor extreme ale nivelului de pH sau s-ar putea să nu-și poată regla nivelul pH-ului suficient de rapid după aplicare, perturbând astfel sistemul.
Deci, cum poți prevedea cum va reacționa pielea sau să afli ce cauzează roșeață sau iritație? Telefonează unui prieten … dermatolog.
„Dacă descoperiți că pielea voastră se irită după rutina de îngrijire, cel mai bun lucru de făcut este să vizitați un dermatolog certificat. În acest fel, veți avea o mai bună înțelegere cu privire la tipul de vitamina C care funcționează cel mai bine pentru pielea voastră ”, spun experții.
Ce legătură e între Radu Ştefan Bănică și Delia. „Cred că cel mai şocat va fi tata”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook