Simona Ionescu / Redactor Șef

Eleganța pielii. Cizmele chelsea pentru bărbaţi, stil și calitate în orice fel de vreme

Eleganța pielii. Cizmele chelsea pentru bărbaţi, stil și calitate în orice fel de vreme
Încălţămintea din piele a conferit întotdeauna eleganţă şi stil unei ţinute. Vestimentaţia bărbătească se împleteşte perfect cu elementele din piele, de la cizme, ghete şi pantofi, până la curele de pantaloni, portofele şi serviete sau mape.

Atât în industria încălţămintei, cât şi în marochinărie, pielea este preferată, fiind unul dintre cele mai calitative materiale, tocmai datorită caracteristicilor pe care le deţine.

Eleganţa încălţămintei din piele

Orice ţinută masculină vorbeşte despre caracteristicile activităţilor unui bărbat, despre preocupări şi  hobby-uri, despre tendinţele adoptate în materie de modă, dar şi despre caracter. Un bărbat creativ  va adopta orice stil vestimentar, ştiind să puncteze prin piesele alese şi prin accesorii, starea sa de spirit la momentul respectiv. Astfel, şi bărbaţii se pot bucura de mirajul ţinutelor preferate, alegând să se îmbrace conform dorinţelor. Însă orice tip de vestimetaţie va fi complet, doar  după ce i se va adăuga încălţămintea. Pentru sezonul rece, alegând perechea potrivită de ghete chelsea barbati,  oricare domn îşi poate realiza ţinute pline de eleganţă şi charm. Varietatea de modele şi nobleţea materialului, fac din ghetele şi cizmele din piele, unele dintre cele mai inspirate alegeri atunci când se doreşte respectarea tendinţelor în materie de eleganţă şi stil, indiferent de context.

Ţinutele şi încălţămintea din piele

A alege o încălţăminte din piele, reprezintă un act de asumare, domnii arătând respect modului în care arată. Pentru sezonul rece, indiferent dacă este toamnă târzie, iarnă sau primăvară însorită, încălţămintea din piele naturală se va potrivi foarte bine unei ţinute office, formată din pantaloni de stofă, cămaşă, sacou şi un palton călduros.

Domnii înclină spre varianta mai scurtă, tip gheată, iar pentru acest tip de ţinută, se impune cromatica neagră şi maro.  Ghetele din piele neagră sau maro vor completa foarte bine şi clasicul costum. Tot gehetele din piele se vor potrivi şi cu  o ţinută casual sau urban casual, de data aceasta bărbaţii  putând opta şi pentru tonurile de gri. Ghetele gri pot fi purtate atât cu pantaloni din stofă, cât şi cu o pereche de blugi, alături de un pulover sau un hanorac lejer, o jachetă sau o geacă din piele.

Încălţămintea şi accesoriile

Încălţămintea din piele, atrage după sine reguli de accesorizare, astfel că nuanţa cizmelor sau a ghetelor din piele va trebui să se regăsescă în cureaua pantalonilor, precum şi în brăţara ceasului. Chiar mai mult, aceeaşi nuanţă ar putea să o aibă mănuşile din piele, portofelul şi servieta. În cazul ghetelor negre şi maro, respectarea acestei reguli va fi destul de uşor de îndeplinit, fiind nuanţele cel mai des folosite în marochinărie.

Însă dacă nuanţele ghetelor sunt mai îndrăzneţe, atunci simetria cromatică va fi puţin mai greu de atins. Încălţămintea produsă sub semnătura brand-urilor celebre, precum Karl Lagerfeld, oferă fiecărui domn posibilitatea de a-şi procura  perechea potrivită, conformă  tendinţelor în materie de modă,  uşor de integrat oricărei ţinute. Astfel, ultimele tendinţele pentru  sezonul rece tind spre încălţămintea din piele, nu doar datorită eleganţei acesteia, ci şi caracteristicilor pe care le îndeplineşte încălţămintea din materiale naturale, precum comoditatea în timpul purtării, păstrarea confortului termic şi posibilitatea intergării acesteia în multe tipologii de ţinute.

Ghetele din piele nu se vor demoda niciodată, iar varietatea de modele existente pe piaţa de specialitate, oferă fiecărui domn posibilitatea de a alege culoarea,  forma şi calapodul preferate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre