Familia regală a Marii Britanii are „istorie” în problemele de sănătate mintală. Prințese și nu numai au mers la psihiatru sau la psiholog. Unele rude chiar au fost internate în stabilimente de ocrotire de profil.
Biograful prințesei Diana, Andrew Morton, spune că membrii familiei au o „istorie” de a căuta ajutor pentru probleme de sănătate mintală. Această istorie datează cel puțin de la prințesa Margaret. Și este „nedumerit” de afirmația lui Meghan Markle că nu ar fi primit niciun sprijin în acest sens.
Familia regală a Marii Britanii are „istorie” în problemele de sănătate mintală
Biograful prințesei Diana susține că familia regală are „un istoric” în a solicita ajutor organismelor profesionale pentru probleme psihologice. Andrew Morton, care a scris celebra biografie de succes a prințesei Diana în 1992, a dezvăluit că Regina a primit ea însăși ajutor pentru „exerciții de respirație pentru a manageria stresul și pentru a se relaxa” în timpul „Annus horribilis”.
Este vorba de anul 1992, când Regina a avut parte de o serie de evenimente dezagreabile și la care nu se poate uita cu plăcere, după cum menționează Daily Mail.
Cum a ajuns prințesa Margaret la psihiatru
De asemenea, el a amintit-o pe prințesa Margaret. Ea ar fi solicitat ajutorul unui psiholog din Harley Street pentru o depresie suferită în timpul căsătoriei cu Antony Armstrong Jones, în anii 1970.
La mijlocul anilor 1960, când căsătoria ei a început să se destrame, problemele de sănătate mintală ale lui Margaret au luat o întorsătură mai serioasă. Prietenii au observat că prințesa fumează și bea excesiv. În consecință, ea a primit consiliere terapeutică de la psihiatrul Mark Collins de la Clinica Priory pentru depresie.
Nedumeririle lui Andrew Morton
Invitat zilele trecute la Lorraine ( un show tv difuzat de ITV de la 9 dimineața ) el a recunoscut că a fost „descumpănit” de interviul exploziv al prințului Harry și Meghan Markle luat de Oprah Winfrey, în care ducesa de Sussex a susținut că îngrijorările cu privire la sănătatea ei mintală au fost ignorate.
„Mai ales că Harry este patronul unei organizații de sănătate mintală. Nașa sa, Julia Samuel, este un psihoterapeut cunoscut. Această problemă putea fi apelată rapid. Așa că m-a lăsat nedumerit cu această afirmație”, a spus biograful.
Meghan susține că nu a primit sprijin
În timpul interviului, Meghan Markle, în vârstă de 39 de ani, a spus că a contactat mai târziu unul dintre cei mai buni prieteni ai Dianei, prințesa de Wales, pe fondul luptei sale în a rămâne „în toate mințile” pentru că se simțea neacceptată la palat.
Meghan a dezvăluit în lacrimi că stresul vieții regale a făcut-o aproape să se sinucidă. Asta s-ar fi întâmplat când era însărcinată în cinci luni. Ducesa de Sussex ia susținut că i-a spus soțului ei că „nu mai vrea să trăiască”. Asta înainte de a pretinde că departamentul de resurse umane al Palatului Buckingham i-a ignorat cererea de ajutor.
Descriind modul în care a considerat să-și pună capăt vieții crezând că „va fi mai bine pentru toată lumea”, Meghan a spus: „Știam că dacă nu o spun, aș face-o. Pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață. Și acesta a fost un gând constant foarte clar, real și înfricoșător.”
Sursa foto: Instagram
Cum se amesteca amanta în treburile oficiale ale lui Boris Johnson. Detalii inedite din relația celor doi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook