Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic și secretul ținut ascuns de nevastă și de cei doi băieți ai săi. L-a dezvăluit abia în anul 2008

Florin Piersic și secretul ținut ascuns de nevastă și de cei doi băieți ai săi. L-a dezvăluit abia în anul 2008
Nu e doar unul dintre cei mai iubiți și talentați artiști ai României, ci și un suflet nobil. Povestea de viață a lui Florin Piersic e mereu surprinzătoare.

Nu a vrut niciodată să se știe ce a făcut, dar după ani mulți Florin Piersic a reluat povestea unei fapte bune pe care o făcuse cu mulți ani în urmă, în vremea tinereții sale. Este secretul ținut ascuns de nevastă și de cei doi bieți ai săi mulți ani. De Crăciun, Dan Negru a extras-o din interviu de colecție pe care i l-a acordat Florin Piersic în urmă cu doi ani. De Crăciunul din 2021.

Povestea emoționantă are totuși o istorie. Informația despre faptul că Florin Piersic are și o fată a descoperit-o în anul 2008 un reporter de la ziarul Click! Era un secret absolut. Întrebat despre acest lucru, marele actor a confirmat că este adevărată informația și a relatat povestea. Știu aceste lucruri pentru că am publicat articolul în Click! în aprilie 2008.

Povestea fetiței secrete, dezvăluită prima oară în anul 2008

Florin Piersic nu s-a ferit să confirme și apoi să povestească în detaliu cum a ajuns el să fie tatăl unei fete, când toată lumea știa că are doi băieți din două căsătorii, pe Florin junior și pe Daniel. Redau mare parte din textul publicat de Click! în ediția din 4 aprilie 2008.

„Trebuie să vă mărturisesc un lucru important. E bomba serii. Nu am mai spus-o la nimeni, numai fosta mea soție știe, Ana Szelesz. Copiii mei nu știu și nici actuala mea nevastă. Făceam filmările la pelicula „Pintea”. Eram pe Iza, într-un sat pe care îl cunosc foarte bine. În fiecare zi am observat că la mine la filmare venea o fetiță. Mărioara o chema. Am văzut-o azi, am văzut-o mâine și i-am spus și nevesti-mii. Ana Szelesz știa că visul meu a fost de a avea o fetiță, că sunt foarte atașat de fete, așa că o îndrăgeam pe asta mică foarte tare.

Îmi era atât de drag de ea, încât veneam și eu la filmări și ajungeam și mă uităm dacă este acolo și abia atunci începeam munca. Dar într-o zi m-am dus la ea și i-am spus: „Ascultă, păpușă mică. Cum te cheamă? Mărioara. Și mai cum? Deac. Ești româncă? Da! Și câți ani ai? 9. Extraordinar, am zis. Și de ce te uiți așa lung la mine? Pentru că vă iubesc foarte tare. De ce? Nu știu, dar vă iubesc mult. Și părinții tăi?….Eu nu am părinți”.

Fetița își pierduse ambii părinți și era crescută de o mătușă, a aflat Florin Piersic. Și atunci s-a hotărât să o înfieze. Totul se petrecea pe vremea când țara era condusă de Nicolae Ceaușescu.

Lună de lună i-a trimis bani, apoi a căsătorit-o

„Gândul meu era la sora mea care se înecase, așa că am vorbit cu femeia, i-am spus că vreau să o înfiez pe Mărioara, iar prim-secretarul județului Maramureș, Gheorghe Blaj, m-a ajutat și copila a primit numele Mărioara Deac Piersic. Am dat-o la școală și în fiecare lună i-am trimis salariul meu de la teatru. Într-o bună zi a venit la mine și m-a rugat să o ascult. „Sunt acuma mare și m-ați ajutat cum nimeni nu a făcut-o, dar vreau să va rog ceva. M-am îndrăgostit de băiatul asta și vreau să mă căsătoresc. Am fost de acord și i-am mers de naș”, a mai povestit Florin Piersic.

Fiica să adoptivă este acum căsătorită, are doi copii și trăiește într-un oraș din sudul țării.

Povestea fetiței lui Piersic, redată de Dan Negru pentru spiritul Crăciunului

Lui Florin Piersic nu îi place să se laude cu faptele bune pe care le face, de aceea nu a mai amintit în intervențiile sale despre episodul dezvăluit în 2008. Dar Dan Negru, un apropiat al actorului în ultimii ani, l-a făcut să povestească minunata întâmplare, într-un interviu memorabil. De Crăciun, Dan Negru a postat-o pe pagina lui de Facebook, o poveste în spiritul marii sărbători creștine.

„Las aici povestea lui Florin de Crăciun. A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște! Povestea fetiței pe care a înfiat-o demult… Florin e unul din oamenii de la care am învățat că nu rămâne nimic după noi decât bunătatea! Fii bun! Doar asta rămâne…”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare, și a distribuit un fragment din interviul de colecție.

„Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42”

Povestea începe cu o fetiță, frumoasă, ca un înger, care a venit la niște filmări ale lui Florin Piersic. N-a deranjat pe nimeni, ci doar îl privea. Fascinat de micuță, actorul i-a aflat viața tristă: îl iubea pe actor, i-au murit părinții și locuia la sora mamei sale. După ce i-a cunoscut mătușa, a decis pe loc: „Vreau să fac ceva pentru fetița asta.

Zic: «vreau să o înfiez»” „Stătea și se uita la mine. Frumușică, parcă era un cap de-al lui Grigorescu. Zic: «Măriucă dragă, extraordinară ești, dar de ce te uiți așa la mine?». «Pentru că vă iubesc!». «Mă iubești pe mine? De ce?».

 

«Nu știu, dar vă iubesc mult». (…) I-am spus: «unde locuiești, ce fac părinții tăi?». «Nu mai am părinți». Cum? «Mama a căzut de pe un car cu fân și a făcut o boală, nu a mai putut să o salveze nimeni. După două săptămâni, a murit și tata». «Și tu unde stai?» «Stau la o mătușă». (…) Și ne-am dus la ea.

Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: «vreau să o înfiez». Dragilor, e foarte important ce vă spun acum. Atunci, așa am simțit că vreau să o înfiez”, a spus Florin Piersic, în cadrul interviului cu Dan Negru.

„Eu în ea am văzut-o pe sora mea”

„E ceva de suflet. Eu în ea am văzut-o pe sora mea. Acum, când noi vorbim, Maria are două fete mari, e căsătorită și tabloul meu este în casa ei de la Drobeta-Turnu Severin. Măriuca spune că Florin Piersic este binefăcătorul ei. S-a căsătorit cu un om excepțional. Pe una dintre fetele ei o cheamă Florina, iar pe cealaltă Ștefania, după numele meu. Nu am devoalat până acum povestea asta, pentru că sună a laudă, dar nu este o laudă, e o pomană. E ceva de suflet. Eu în ea am văzut-o pe sora mea”, s-a destăinuit Florin Piersic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre