Simona Ionescu / Redactor Șef

Fotografii în premieră cu strănepoata Regelui Mihai. De ce nu a putut participa Nicolae al României la nașterea fiicei sale

Fotografii în premieră cu strănepoata Regelui Mihai. De ce nu a putut participa Nicolae al României la nașterea fiicei sale
Pe 7 noiembrie 2020 s-a născut micuța Maria-Alexandra a României, fiica fostului prinț Nicolae și a soției sale Alina Maria. Astăzi, micuța Maria-Alexandra are o față, datorită revistei Point de Vue, care arată exclusiv fotografii ale celei mici, la o lună după nașterea ei.

Revista franceză Point du Vue a realizat un interviu cu Nicolae al României Medforth-Mills, 35 de ani, în care nepotul regelui Mihai vorbește despre nașterea fiicei sale, Maria-Alexandra.

Pe lângă primele emoții la vederea bebelușului, criza de sănătate, reconcilierea familiei și bucuria de a observa primele săptămâni din viața fiicei lor, revista conține și câteva fotografii ale Mariei-Alexandra, care au fost făcute de fotograful francez David Nivière în cadrul interviului acordat revistei. 

Sursa foto: Facebook Nicolae al Romaniei

Nu a putut lua parte la nașterea fiicei sale 

Conform histoiresroyales.fr, micuța Maria Alexandra s-a născut pe cale naturală, însă nepotul regelui Mihai nu a putut participa la eveniment din cauza regulilor stricte din timpul pandemiei de coronavirus. 

 

Sursa foto: Facebook Nicolae al Romaniei

Maria-Alexandra este primul copil al cuplului, dar Nicolae este deja tatăl unei fetițe născută dintr-o relație anterioară și recunoscută în urma unui test de paternitate. După cum a explicat Principele Nicolae, Maria-Alexandra poartă prenumele Mariei, cu referire la Regina Maria, dar și la prenumele mamei sale, Alina Maria Binder. Prenumele Alexandra se referă la cel al unui martor la căsătoria cuplului, dar și la cel al nașei lui Nicolae. În cele din urmă, prințesa Ileana a României a ales să se alăture unei mănăstiri ortodoxe după al doilea divorț și a luat numele de călugăriță Sora Alexandra.

Sursa foto: Facebook Nicolae al Romaniei

Nicolae al României și Alina Binder s-au căsătorit la SInaia pe 30 septembrie 2018, iar luna trecută au devenit părinți: “Sunt foarte bucuros să vă anunţ naşterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20.05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din Bucureşti. Soţia mea, Alina-Maria, şi fetiţa noastră sunt perfect sănătoase. Regele Mihai, bunicul meu, ne ocroteşte”, declara acesta. 

La scurt timp de la acest eveniment, ziarul Daily Mail din Marea Britanie a alocat un spațiu generos poveștii de viață a Princepelui Nicolae și a prezentat un arbore genealogic prin care se arăta legătura de strânsă rudenie dintre cele două Case Regale, britanică și românească.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre