Simona Ionescu / Redactor Șef

Fraudă de milioane de dolari la Hollywood. Un actor celebru practica „schema Ponzi”

Fraudă de milioane de dolari la Hollywood. Un actor celebru practica „schema Ponzi”
Scandal la Hollywood, după ce un actor a fost acuzat că practica schema Ponzi. Este vorba despre o fraudă de milioane de dolari. Paguba s-ar ridica undeva la peste 200 de milioane de dolari.

O înșelăciune de tip „Ponzi” a fost descoperită la Hollywood zilele trecute. Este vorba de o fraudă de sute de milioane de dolari, conform presei internaționale. Actorul Zachary J. Horwitz, cunoscut sub numele său de scenă Zach Avery, a fost arestat marți la Los Angeles. Autoritățile federale susțin că Avery a înșelat investitorii cu sume de peste 227 milioane dolari.

Fraudă de milioane de dolari Hollywood
Zach Avery

Avery este acuzat că a fabricat acorduri de licențiere cu Netflix, HBO, precum și cu alte platforme, pentru a asigura finanțarea companiei sale de distribuție de filme, 1inMM Capital LLC, potrivit FBI.

Agentul FBI, John Verrastro, a declarat că Avery a folosit fondurile pentru „beneficii personale” și pentru a efectua plăți către investitorii anteriori „în stilul unui sistem clasic Ponzi”.

Cum s-a desfășurat o fraudă de milioane de dolari la Hollywood. Parteneriate false cu Netflix și HBO 

Avery a fondat 1inMM Capital LLC din Los Angeles în 2013, pretinzând că distribuie filme englezești pe piața din America Latină prin parteneriate cu HBO și Netflix, a spus FBI. În 2015, Avery ar fi trimis investitorilor sticle de scotch Johnny Walker Blue Label, împreună cu un raport anual în care se spune că compania „a achiziționat și distribuit cu succes 49 de filme prin intermediul bannerului 1inMM Capital fără a suferi o singură pierdere”. 

De asemenea, a susținut că și-a extins parteneriatul cu Netflix și HBO pentru a distribui filme în Australia și Noua Zeelandă. „Odată cu această creștere, avem capacitatea de a distribui în siguranță și profitabil peste 25 de filme suplimentare pe an, creând oportunități ample pentru investiții și o creștere substanțială a bibliotecii noastre de lungmetraj”, se arată în raportul anual, potrivit Verrastro. Investitorilor li s-a promis o rentabilitate de până la 40% în decurs de un an, a spus agentul FBI. 

A falsificat corespondența cu platformele de streaming 

Pe măsură ce plățile erau scadente, Avery a fabricat corespondență prin e-mail cu directorii Netflix și HBO pentru a justifica întârzierile. „În realitate, nici Horwitz (Avery), nici 1inMM Capital nu s-au angajat vreodată în corespondența prin e-mail cu Netflix sau HBO și nici Horwitz sau 1inMM Capital nu au avut vreodată vreo relație de afaceri cu Netflix sau HBO”, a scris Verrastro.

Din decembrie 2019, el a intrat în incapacitate de plată pentru mai mult de 160 de plăți și datorează investitorilor 227 de milioane de dolari, se arată în declarația pe proprie răspundere. Fiecare dintre plăți ar fi fost legată de un singur film la care Avery și 1inMM Capital au pretins că dețin drepturi de distribuție și pe care au acordat licență către HBO sau Netflix.

O cauțiune de 1 milion de dolari a fost stabilită de către un judecător, însă până la plata ei Avery va rămâne în custodia poliției. Creditele de actorie ale lui Avery includ „Last Moment of Clarity”, „The White Crow” și „Farming”. De asemenea, a avut un rol mic în filmul lui Brad Pit, „Fury”.

Foto: Facebook

Misterioșii frați Tate. Au făcut o avere de milioane din videochat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre