Simona Ionescu / Redactor Șef

Un fost mare fotbalist al Barcelonei a uimit lumea cu ce meserie a ales să facă. Și-a schimbat și look-ul, e de nerecunoscut

Un fost mare fotbalist al Barcelonei a uimit lumea cu ce meserie a ales să facă. Și-a schimbat și look-ul, e de nerecunoscut
Fostul portar al Barcelonei, Jose Pinto, a câștigat legiuni de fani pentru coafura sa iconică, dar starul care este prieten cu Lionel Messi arată acum complet diferit. În plus, e profesor de... zumba.

Echipele câștigătoare ale Ligii Campionilor de la Barcelona sub comanda lui Pep Guardiola au ajuns la lucruri mărețe, dar nu toți membrii echipei au rămas în lumea fotbalului după retragere. Fostul portar al Barcelonei a cărui muzică a fost folosită într-un film de la Hollywood este și profesor de zumba.

S-a retras din activitate în 2014

Fostul portar al Barcelonei, Jose Manuel Pinto, a renunțat complet la fotbal pentru o nouă carieră de profesor de Zumba – printre altele. Spaniolul, în vârstă de 47 de ani, a jucat sub comanda lui Pep Guardiola în timpul celor șase ani petrecuți pe Camp Nou și a fost pe bancă la victoria din 2009 din finala Ligii Campionilor împotriva lui Manchester United. De la retragerea din activitate în 2014, însă, viața sa a luat-o pe un alt drum.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Lionel Messi

Pinto și-a luat numele de scenă „Wahin”, după ce a lansat casa de discuri „Wahin Makinaciones” în timpul carierei sale de fotbalist. Pe lângă asta, însă, el a condus cursuri de zumba, împărtășind videoclipuri pe canalul său de Instagram. În 2020, Pinto a lansat primul său album, intitulat „Del 13 al 1”.

Și această denumire are legătură cu fotbalul, el purtând anterior tricoul cu numărul 13 la Barcelona, unde a fost secundul pe termen lung al lui Victor Valdes. Fostul jucător a rămas și în ziua de astăzi unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Lionel Messi.

Pinto, fostul portar al Barcelonei e schimbat radical. Sursă foto: Daily star, Mirror

Piesa „Papi Papi” a fost inclusă într-un film care a avut încasări de peste 120 milioane de dolari

În anul 2017, piesa sa, „La Habana”, a apărut în „The Fate of the Furious”, al optulea film din franciza „Fast and Furious”, ajungând chiar în top 10 al topurilor Billboard. Aceasta nu este singura piesă a sa care și-a făcut apariția pe coloana sonoră a unui film cu buget mare. „Papi Papi” a fost inclusă în filmul lui Kevin Hart „Ride Along”, care a avut încasări de peste 120 de milioane de dolari la box office.

Coafură asemănătoare cu cea a lui Elvis Presley

O altă mare pasiune a fostului mare portar este și fitness-ul, Instagram-ul său fiind plin de video-uri sugestive, în care îi conduce pe internauți la antrenamente cu coarda de sărituri. Unele dintre sesiuni, la care participă adesea zeci de persoane, au loc în fața unui superb port de agrement plin de iahturi de lux.

Jose Pinto și-a schimbat radical și coafura, iar codițele lungi au fost înlocuite cu o coafură neagră, asemănătoare cu cea purtată de Elvis Presley. Starul și-a înființat chiar și propria compania de fitness dance, P13Fit și are câteva zeci de mii de urmăritori pe Instagram.

Muzica a fost întotdeauna o supapă de scăpare pentru mine”

Jose Pinto își face muzica. Foto Instagram

„Toți băieții știau ce voi face. M-au văzut cum îmi studiam cărțile de inginerie de sunet în avion când călătoream. Multă lume mă cunoaște ca jucător de fotbal, dar compuneam cântece de la 14 ani. Întotdeauna mi-a plăcut muzica și mi-a plăcut sportul. Muzica m-a ajutat întotdeauna să fiu un atlet mai bun. Chiar și atunci când joci în prima divizie, ai zile proaste. Muzica a fost întotdeauna o supapă de scăpare pentru mine”, a mărturisit acesta cu ceva timp în urmă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre