Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncarea preferată a reginei Camilla. Toată lumea se aștepta să fie ceva sofisticat. Iată rețeta care face furori la curtea regală

Mâncarea preferată a reginei Camilla. Toată lumea se aștepta să fie ceva sofisticat. Iată rețeta care face furori la curtea regală
Apreciatul bucătar Aldo Zilli care a vorbit despre preparatul culinar preferat al prințului George, fiul lui Kate și William, a dezvăluit și ce adoră să mănânce regina Camilla.

Deși toți credeau că pretențiile culinare ale soției regelui Charles depășesc orice imaginație, au rămas surprinși când au văzut ce vrea regina să aibă cât mai des în farfurie.

Potrivit celebrului bucătar, Camillei îi place foarte mult să consume mâncare de fasole boabe pe o felie de pâine prăjită. Și acest lucru se întâmplă nu doar în intimitatea familiei, ci chiar la mesele de lux, în ciuda faptului că fiul său este un critic culinar. Tom Parker Bowles, a recunoscut, la rândul său, că abilitățile reginei în bucătărie sunt limitate și preferă mesele simple.

„Nu se poate bate un pește și cartofi prăjiți”

Pe de altă parte, însăși regina Marii Britanii a spus că nu a urmat niciodată o rețetă și că a învățat tot ceea ce știe despre gătit de la mama ei. În ciuda faptului că trăiește o viață de lux, Camilla a spus că alimentele clasice britanice de bază sunt  preferatele ei. „Și peștele și chipsurile proaspăt gătite, învelite în hârtie. Mirosul acela. Nu se poate bate un pește și cartofi prăjiți ca lumea.

Fasole pe pâine prăjită

Am învățat totul de la mama mea, o bucătăreasă desăvârșită. (…) În serile de vineri seara, aveam voie să ne alegem cina. Întotdeauna alegeam plăcinta de pui congelată, spre disperarea mamei mele.”, a dezvăluit regina.

Cum se face mâncarea de fasole boabe scăzută

Ingredientele necesare pentru o mâncare de fasole boabe ca la carte sunt 200 g fasole boabe, 1 linguriță rasă cu bicarbonat, 1 țelină mică, 1 morcov, 2 cepe. Mai aveți nevoie de 3 roșii coapte, ulei de măsline, piper, boia dulce, sare, cimbru proaspăt. Cine dorește, poate pune și o foaie de dafin, pentru a-i da savoare.

Fasolea boabe scăzută pe o felie de pâine prăjită, mâncarea preferată a reginei Camilla

Mod de preparare

Pentru ca fasolea să fiarbă mai repede, ar fi bine să o puneți de seară la înmuiat. Adăugați și o linguriță rasă cu bicarbonat de sodiu, pentru a evita balonarea. Se lasă la rece. Spălați fasolea, scurgeți și puneți la fiert. Se adaugă o ceapă întreagă sau crestată, albitură, un morcov și, dacă doriți, o foaie de dafin.

După ce dă în fiert, adăugați puțină sare și lăsați să fiarbă la foc mic. Când fasolea e aproape gata, tăiați roșiile, aruncând pielița. Tăiați mărunt ceapa care a mai rămas și căliți în puțin ulei, apoi turnați peste fasole. Adăugați și roșiile și lăsați mâncarea să scadă.

Puneți la final și o linguriță cu boia dulce, dacă mai e nevoie mai puneți puțină sare și cimbru proaspăt. Cine dorește poate să presare și tarhon. Cine dorește, poate să consume delicioasa fasole cu un cârnat prăjit sau, ca în cazul reginei Camilla, pe o felie de pâine prăjită. Gustul este fantastic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre