Simona Ionescu / Redactor Șef

Marele divorț din teatru. S-a aflat pentru cine și-a părăsit nevasta actorul Vlad Zamfirescu. Iubirea e mare

Marele divorț din teatru. S-a aflat pentru cine și-a părăsit nevasta actorul Vlad Zamfirescu. Iubirea e mare
Abia ce s-a publicat știrea că actorul și regizorul Vlad Zamfirescu s-a despărțit de soția lui după peste 20 de ani de căsătorie, că s-a și aflat pentru cine a plecat de acasă.

Este marele divorț din lumea teatrului în acest an. Dar, așa cum spunea marele scriitor Marin Preda, dacă dragoste nu e, nimic nu e. Vlad Zamfirescu, la 47 de ani, iubește din nou pasional. Este deja cuplat cu o tânără actriță, colegă de scenă, și locuiesc împreună în casa ei. Informațiile au fost aflate de click.ro.

Actrița care l-a fermecat pe Vlad Zamfirescu joacă la Teatrul Nottara, are 30 de ani, e o blondă frumoasă de pică și o cheamă Diana Roman. La fel de îndrăgostită este și ea de bărbatul și colegul cu care a jucat în câteva spectacole, iar acum ies în fața publicului cu celebra piesă „Steaua fără nume” a lui Mihail Sebastian.

Se pare că apropierea dintre cei doi s-a petrecut după ce Vlad Zamfirescu, managerul Teatrului Bulandra a început să joace și pe scena de la Nottara, la începutul anului. Și, cum în fața dragostei e greu să te pui, a urmat divorțul de Mihaela Zamfirescu, mama băieților săi de 11 și respectiv 14 ani. Soții au pus punct unei relații de 26 de ani, din care 21 de ani au fost căsătoriți.

Coregrafa Mihaela Zamfirescu a suferit enorm pentru această ruptură, a scris reporterul de la click.ro, și încă îi este greu să se obișnuiască, după atâția ani, că a rămas o femeie singură, părăsită. E greu și pentru că lucrează în același mediu, se învârte în aceeași lume artistică cu fostul ei bărbat și cu iubita lui.

 Iubirea târzie a năvălit la fel și peste Florin Zamfirescu, tatăl lui Vlad

Toată lumea știe că Vlad Zamfirescu este fiul marelui și năvalnicului actor Florin Zamfirescu. Fizic, seamănă teribil de mult. Acum și destinul pare că-i același.

Vlad este copilul apărut în prima căsnicie a actorului Florin Zamfirescu, întâmplată foarte devreme. La 25 de ani deja divorța și lăsă copilul în grija mamei. Se spune că se îndrăgostise de o colegă de la teatru, Valeria Sitaru. S-au căsătorit și ambii au ajuns excepționali actori. Au avut împreună o fată, azi și ea actriță care, din când în când joacă alături de fratele ei, Vlad.

Căsătoria cu delicata Valeria Sitaru a mers foarte bine până când Florin Zamfirescu, devenit și profesor la Academia de Teatru din București, s-a îndrăgostit de o studentă de-a sa, Cătălina Mustață. S-au căsătorit și au fost un cuplu timp de 20 de ani.

Apoi, totul s-a destrămat, au divorțat cu scandal, în 2012. Nu, la 62 de ani, maestrul Zamfirescu nu se îndrăgostise de altcineva. Decizia separării venise din partea mai tinerei sale soții. Motivul l-a prezentat Florin Zamfirescu într-o emisiune tv.

„Ea îmi spunea: „Nu mă ajuți destul, nu joc la teatru destul’… I-am reproșat o dată: ‘să știi, că dacă lucrezi cu un regizor și îmi spui mie acasă cât de nesuferit îți este regizorul ăla, tu poți să-i spui lui că îl iubești, că îl admiri, el simte și nu te va mai distribui niciodată. Iar dacă faci așa cu toți cu care lucrezi, o să rămâi singură’. Ea este un om ranchiunos, un om care vrea să devină… Și i-am spus: să știi că e diferență între ‘să devii’ și ‘să parvii’. Trebuie să muncești, să rabzi, să suporți…”, a povestit Florin Zamfirescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre