Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan, capul răutăților. Noi dezvăluiri despre ruptura dintre prinții William și Harry

Meghan, capul răutăților. Noi dezvăluiri despre ruptura dintre prinții William și Harry
Prințul William l-a înfuriat pe prințul Harry cerându-i fratelui prințesei Diana, Earl Spencer, să intervină și să-l oprească să se căsătorească cu Meghan Markle, susține o nouă carte explozivă despre membrii familiei regale britanice. Acest lucru nu a făcut decât să îl înfurie și mai tare pe mezin. Noi detalii despre ruptura dintre cei doi frați sunt puse pe tapet de un expert în monarhie.

Meghan a atins un subiect tabu în casa regală

Strângând și plătind între 7 și 8 milioane de lire sterline pe an pentru aproximativ 26 de organizații caritabile, Fundația Regală părea să întruchipeze atât moștenirea Dianei, cât și armonia fiilor ei în perpetuarea numelui ei. Când William, Kate, Harry și Meghan au apărut pe scenă împreună pentru prima dată pentru a-și lansa Forumul Fundației Regale, la sfârșitul lunii februarie 2018, ei au fost salutați drept „Fab Four”.

„Sunt personal incredibil de mândru și de entuziasmat, a spus Harry, că viitoarea mea soție, care este la fel de pasionată de a vedea schimbări pozitive în lume, se va alătura în curând cu această lucrare”. William l-a întâmpinat apoi pe Meghan în familie într-un mod mai oficial, adăugând cât de „încântat” a fost pentru ea să se alăture echipei, în timp ce Kate și-a susținut soțul cu aplauze. Ce buni actori erau toți!

„Lucrând împreună ca familie”, a venit o întrebare, „ați avut vreodată dezacorduri cu privire la lucruri?” S-a râs nervos. Cele două femei s-au uitat în pământ fără să spună nimic, folosindu-și părul pentru a-și ascunde fețele – și adevăratele emoții, probabil. William a fost cel care a spus destul de direct: „Oh, da” – inspirându-l pe Harry să adauge că ciocnirile au venit „dese și rapide”.

Au fost rezolvate aceste dezacorduri? întrebarea a persistat. La care William a răspuns cu faimoasa replică: „Nu știm!” S-a anunțat că Meghan va deveni al patrulea administrator și a exprimat speranța că fundația și-ar putea extinde sprijinul pentru mișcarea de abilitare a femeilor, care se dezvolta în SUA din recentele scandaluri de hărțuire sexuală legate de Harvey Weinstein.

„În acest moment”, a spus Meghan, „cu atât de multe campanii precum #MeToo și #TimesUp, nu există un moment mai bun pentru a continua să aducem în lumină femeile care se simt încărcate de putere și oamenilor care le susțin”. Toată lumea a dat din cap aprobator. Cu toate acestea, nimeni – nici pe scenă, nici în public, nici măcar în rândul presei atente și critice – nu părea să realizeze cât de revoluționară era această sugestie pe care o făcea noul recrut.

Deoarece, doar în luna precedentă, a fost creat un fond de apărare juridică de 13 milioane de dolari, legat de MeToo și TimesUp, care cauta legislație pentru a disciplina și pedepsi companiile care tolerează hărțuirea sexuală. Legislația însemna politică – și în termeni regali politica era pur și simplu tabu.

Înstrăinare totală. Ducii de Sussex au refuzat vacanțele cu familia

Așadar, aici a existat un alt motiv profund al disensiunilor dintre William și Harry, aproape să spargă Casa Windsor în termen de doi ani. Meghan nu a vrut doar să facă bine în lume – a vrut să schimbe lumea.

Pe 20 iunie 2019, nu mult după nașterea lui Archie, s-a anunțat că activele Fundației Regale vor fi împărțite. William și Kate vor prelua organizația existentă, în timp ce Harry și Meghan își vor înființa o organizație caritabilă, care vizează „extinderea globală”. A doua zi, care tocmai s-a întâmplat să fie cea de-a 37-a aniversare a lui William, Harry și Meghan au înregistrat marca comercială „Sussex Royal – Fundația Ducelui și Ducesei de Sussex”.

Sussex Royal a fost opera lui Harry, Meghan și a echipei sale de consilieri americani condusă de puternicul talent de la Hollywood și agenția de relații publice Sunshine Sachs – creația amabilului Ken Sunshine și a guru-ului de relații publice Shawn Sachs. Acești consilieri erau la îndemână la sfârșitul lunii iulie 2019, când conținutul Vogue „Forțele pentru schimbare” al lui Meghan a fost previzualizat – și a fost întâmpinat de o dezaprobare severă și destul de îngrijorătoare din partea presei britanice.

Noua ducesă nu a înțeles în mod clar că noul său statut regal împiedică declarațiile politice. Încă nu a înțeles că rolul monarhiei este acela de a uni țara. Editorii celor mai mari ziare din țară aveau îngrijorări constituționale serioase cu privire la intrarea monarhiei în politică. Evident, Meghan nu știa – sau nu voia să știe – ce înseamnă să fii Windsor.

Dar a existat o altă explozie clasică a lui Harry, urmată de o altă ruptură, chiar mai profundă. Dintr-o dată, Harry, Meghan și Archie nu se mai alăturau lui William, Kate și celorlalți membri ai familiei regale pentru vacanța anuală de vară cu bunica la Balmoral.

Scuza oficială, transmisă direct de palat, era că la trei luni Archie era încă prea tânăr pentru călătoriile cu avionul. Dar asta nu i-a împiedicat pe Sussex să reușească cumva să călătorească în Minorca pentru o săptămână în luna august și apoi să-l ia pe Archie cu ei pentru câteva zile în sudul Franței, cu Elton John și partenerul său David Furnish.

Sursa foto. Instagram

Exclusiv. Bianca Drăgușanu, fără bun simț. Iată ce a făcut în Turcia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre