Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle i-a luat locul Camillei Parker. Istoria se repetă în iubirile familiei regale

Meghan Markle i-a luat locul Camillei Parker. Istoria se repetă în iubirile familiei regale
În acest moment, Meghan Markle este, probabil, cea mai comentată persoană din Anglia. Remarcile britanicilor nu sunt tocmai pozitive la adresa ei. Însă ceea ce populația britanică a uitat, readucem acum în actualitate. Meghan Markle i-a luat locul Camillei Parker. Iată cum.

În interviul-eveniment pe care Prinţul Harry şi Meghan Markle l-au acordat vedetei TV Oprah Winfrey au apărut dezvăluiri incredibile despre atitudinea Prinţului Charles față de fiul său mai mic, imediat după ce acesta a ieşit oficial din Familia Regală. Dar nu este prima oară când familia regală se află în astfel de situații. Meghan Markle i-a luat practic locul Camillei Parker. 

Harry a dezvăluit în discuția cu Oprah că tatăl său, Charles, nu mai vorbește cu el. „Când eram în Canada, am avut trei conversații cu bunica mea și două conversații cu tatăl meu, înainte ca acesta să înceteze să primească apelurile mele. M-am simţit abandonat de tatăl meu. Știe ce este durerea. Bineînțeles că îl voi iubi întotdeauna, dar s-au întâmplat multe. Voi continua să fac din asta una dintre prioritățile mele, să încerc să vindec rănile care s-au creat”, a dezvăluit Prinţul Harry.

Puțină istorie. Cum a început relația dintre Charles și Camilla 

Înainte ca internetul să existe, pe vremea când Harry nici nu era născut, Charles era un tânăr prinț cu un viitor promițător. Moștenirea cu care venea din urmă era foarte importantă, căci tânărul Charles urma să fie următorul monarh al Marii Britanii. Astfel că avea nevoie de o soție pe măsură. Prințul s-a îndrăgostit de Camilla Parker, cu care a și avut o relație. Cei doi s-au despărțit, iar fiecare s-a căsătorit cu altcineva. Charles cu Diana și Camilla cu Andrew Parker Bowles, ofițer de cavalerie al armatei cu șapte ani mai în vârstă decât ea. 

Charles are doi copii cu Diana: pe William și pe Harry. Camilla are și ea doi copii, Tom și Laura Parker Bowles. Niciunul dintre cei doi foști iubiți nu era fericit. Charles se desparte de Diana în 1992, iar Camilla de Andrew în 1995. În 1997, Charles o serbează pe Camilla, devenită iubita sa din nou, la casa lui de la țară în Highgrove. La scurt timp după, Diana moare într-un accident de mașină alături de Dodi Al Fayed, iubitul ei. Se zvonește că Diana era însărcinată la momentul respectiv. 

Întreaga planetă o plânge pe Diana. Charles își trăiește iubirea alături de Camilla

Meghan Markle locul Camillei Parker

Lucrurile se complică mai departe. Diana a fost o prințesă extrem de iubită, iar la vremea respectivă oamenii au privit-o ca pe o victimă a familiei regale britanice. Chiar și în ziua de astăzi există câteva teorii conspiraționiste cu privire la moartea Dianei și posibila implicare a familiei regale în toată situația. În tot acest context, Charles a început în 1998 o întreagă campanie de introducere în societate a Camillei. 

Britanicii nu au acceptat-o de la început pe Camilla. În ochii lor, aceasta era nedemnă de Charles, căci era divorțată. Iar pe deasupra, îi luase locul Dianei încă din vremea căsătoriei ei cu prințul. Au curs pagini întregi de speculații și opinii în presa vremii, toate nefavorabile. Charles și Camilla însă se iubeau, astfel că au depșit orice obstacol le-a stat în cale. 

Cum au „uitat” britanicii

Într-un final, britanicii au acceptat-o pe Camilla, proaspătă ducesă de Cornwall. Asta în parte datorită unei campanii eficiente de PR a Casei Regale, dar și a unor decizii ce aveau să-i potolească pe britanici. Printre altele, monarhia nu a suportat costurile decorării casei Clarence, în care s-au mutat Charles și Camilla în 2003. Ducesa nu a luat titlul de „Prințesă de Wales”, care îi aparținuse Dianei ca soție a lui Charles. Au rămas o perioadă întrebări despre ce titlu ar primi Camilla când Charles va deveni rege. Deoarece Camilla a fost văzută ca parte a motivului pentru care s-a încheiat prima căsătorie a lui Charles, poziția oficială regală a fost că va primi titlul de Prințesă Consoartă în loc de Regină. Charles și Camilla sunt împreună și acum, semn că până la urmă iubirea a învins. 

Meghan Markle îi ia locul Camillei. Britanicii au o nouă vendetă

Meghan Markle locul Camillei Parker

Revenind în prezent, toate indiciile arată că situația se repetă. Britanicii au acum o nouă vendetă. O urăsc pe Meghan Markle. Tabloidele au scris sute de pagini în ultima lună pe subiect. Totul a culminat cu apariția la Oprah. În ochii opiniei publice, vinovată pentru tot este Meghan Markle. Ziarele spun că actrița a rănit-o pe regină, l-a îndepărtat pe Harry de familie și a „completat să pună mâna pe un prinț”. Practic, „vrăjitoarea cea rea” s-a întors, doar că de această dată nu mai este Camilla, ci Meghan. Poate fi adevărat sau nu, dar arată limpede cum se repetă istoria conflictuală din sânul familiei regale.

În toată această reală criză de comunicare și imagine, Casa Regală anunță că va face o investigație cu privire la acuzațiile de rasism. Restul vor clarifica în familie. Regina are o poziție conciliantă, dar fermă.

Conform spuselor lui Harry, Charles „a uitat ce e durerea” și nu mai vorbește cu propriul fiu. Rămâne de văzut cum va rezolva de această dată monarhia această situație. Și ce concesii se vor face pentru ca britanicii să uite. Din nou. 

Foto: Facebook

Cine a fost prima femeie de culoare din familia regală britanică. Meghan Markle nu e prima

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre