Simona Ionescu / Redactor Șef

Motive psihologice care explică de ce oamenii nu scad în greutate chiar și cu exerciții fizice

Motive psihologice care explică de ce oamenii nu scad în greutate chiar și cu exerciții fizice
Uneori, o persoană face mult exercițiu, respectă o dietă strictă și nu are probleme de sănătate, dar este încă incapabilă să slăbească. Stii de ce? Pentru că este benefic.

Există cinci bariere psihologice majore care ne împiedică să pierdem greutatea nedorită, în ciuda unei diete sănătoase și a unui antrenament regulat.

Este o scuză excelentă pentru propria noastră lene

Cu toții ne place să amânăm lucrurile până a doua zi, lună sau an. Oamenilor supraponderali le place să-și amâne planurile până la următoarea viață – când sunt subțiri și subțiri.

Este o scuză grozavă: „Vreau să învăț să dansez, dar nu pot pentru că sunt supraponderal. Când slăbesc, atunci voi începe să mă antrenez în fiecare zi și voi deveni vedeta tuturor petrecerilor.

Vor fi cu toții gelosi! Dar până acum, slavă Domnului, nu trebuie să mă antrenez atât de tare. Așa că voi face doar un pic jogging seara și mă voi culca cu o minte liniștită. „

Este o modalitate de a atrage iubirea și atenția

Cui nu-i place să se plângă? Există atât de mulți oameni în jurul nostru care vor să ne consoleze, să ne fie milă de noi, să ne iubească și să aibă grijă de noi și ne simțim ca centrul universului. O dietă strictă și un antrenor dur sunt motive minunate pentru scânceturile zilnice. Deci, de ce să pierzi statutul ăsta?

Este o modalitate de a scăpa de gândurile și emoțiile nedorite

Ai observat vreodată că persoanele stresate mănâncă mult, chiar dacă urmează o dietă? Se întâmplă pentru că sunt incapabili să-și perceapă adevăratele emoții, mai ales dacă au fost învățați să le ascundă încă din copilărie –

„Nu plânge! / Nu te plânge! Ești adult acum!”. De aceea, un sentiment de anxietate este uneori perceput ca un alt simț: foamea, de exemplu. Drept urmare, în loc să facă o vizită la un psihoterapeut, care îi poate învăța să facă față emoțiilor, aceștia fac o vizită la un frigider, în ciuda cererilor antrenorului sau medicului lor.

Mai țineți minte celebra piesă „Blue” cântată de Eiffel 65? DJ Sava vine cu vești bune pentru fani. VIDEO

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre