Obiectul ciudat care poate fi văzut în casa lui Bill Gates

Obiectul ciudat care poate fi văzut în casa lui Bill Gates
E lucru știut, bogăția vine la pachet cu apucături ciudate. Unii dintre cei mai stranii oameni de pe planetă sunt chiar miliardarii lumii. Dacă luăm, unul după altul, pe cei prezenți în Top 100 Forbes, vom avea multe de povestit.

Bill Gates nu face excepție de la regulă. Miliardarul care ani la rând a fost cotat drept cel mai bogat om de pe Pământ are ciudățeniile lui. Și colecțiile lui sunt ciudate. Una din ele este tabelul periodic al elementelor, cunoscut și drept Tabelul lui Mendeleev. Dacă la școală l-am văzut cu toții, în laboratorul de chimie, desenat cu simbolurile celor 118 elemente prezente pe Terra, în casa lui Bill Gates acesta conține, fizic, mostre din fiecare element chimic. Există, totuși, câteva spații libere.

Bill Gates și-a instalat pe un perete din biroul său din Seattle un tablou periodic al elementelor (Sursa foto: X/ Amazing Astronomys )

Știința și tehnologia l-au fascinat întotdeauna pe Bill Gates, arată News18.com. Prin urmare, fondatorul Microsoft și-a construit un tabel periodic uriaș, care este montat pe peretele biroului său. Instalația are dimensiunea peretelui, și ne puteam da seama că biroul în care lucrează miliardarul este de dimensiuni impresionante.

Fiecare element chimic e prezent în biroul lui Bill Gates (Sursa foto: Will Smith)

În tabel  există prezent câte un eșantion din fiecare element chimic în propria carcasă frontală din sticlă. Mai multe fotografii ale incredibilului tabel periodic au apărut online de-a lungul anilor, care arată o vitrină luminată dedicată fiecărei substanțe chimice prezente.

Din Tabelului lui Mendeleev din biroul lui Bill Gates lipsesc doar elementele radioactive (Sursa foto: Will Smith)

Un tweet al Amazing Astronomys a arătat imagini noi ale tabelului periodic al lui Gates, care este instalat în biroul său privat din afara orașului Seattle. Acest lucru i-a uimit pe pasionații de chimie și pe internauți. Unii s-au întrebat despre stocarea elementelor radioactive, cum ar fi franciu, uraniu etc.

Bill Gates a adunat toate elementele chimice de pe Terra, în biroul său (Sursa foto: Will Smith)

Evident, elementele chimice radioactive lipsesc din tabelul lui Bill Gates. La fel ca și cele instabile. Bill Gates nu s-a riscat să aducă în birou elemente radioactive (și sunt câteva în tabel), și nici pe cele care au o viață de numai câteva secunde într-un accelerator de particule.

Will Smith impresionat de ciudățenia lui Bill Gates: „S-ar putea să fur asta!”

În 2019, Will Smith a vizitat biroul lui Bill Gates după ce a vizionat  documentarul dedicat acestuia de Netflix, Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates. Postând un videoclip pe Instagram despre vizita sa în biroul din Seattle, Smith a remarcat: „Biroul său este ridicol”. Dar, a recunoscut celebrul actor, a fost uimit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Ceea ce l-a uimit nu a fost priveliștea uluitoare sau biblioteca, ci tabelul periodic al elementelor, masiv, care ocupa întregul perete al biroului lui Bill Gates și care conținea toate elementele, cu excepția substanțelor chimice radioactive. Când l-a întâlnit pe omul din spatele Microsoft, Will Smith a putut fi auzit spunând: „Este fantastic. S-ar putea să fur asta”, referindu-se la ideea inedită de decorare a spațiului.

Sursa foto: Instagram / Will Smith, X / Amazing Astronomys

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre