Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Andrew, fuguța în Scoția, după ce i s-a deschis proces în America. Va da explicații Reginei

Prințul Andrew, fuguța în Scoția, după ce i s-a deschis proces în America. Va da explicații Reginei
Bomba săptămânii a venit de peste Ocean, unde, la un tribunal, fiul Reginei Elisabeta II a fost acuzat că ar fi abuzat sexual un minor. Una din tinerele care a fost exploatată de pedofilul Jeffrey Epstein și de prietena acestuia, Ghislaine Maxwell, a depus plângere, oficial. Până acum aceasta a vorbit despre cele întâmplate, însă nu s-a adresat autorităților.

Prințul Andrew a dat fuguța în Scoția, după ce i s-a deschis proces în America. El e acuzat că ar fi abuzat sexual o tânără, Virginia Roberts Giuffre, de mai multe ori, desi știa că aceasta este minoră. Fata avea, la vremea respectivă, doar 17 ani.

Al doilea fiu al Reginei Elisabeta II a fost surprins de jurnaliștii englezi plecând spre palatul din Scoția al familiei. A împachetat și a plecat după ce luni i s-a deschis un proces în America pentru fapte de abuz sexual asupra unei minore.

Prințul Andrew, fuguța în Scoția

Daily Mail scrie că prințul a plecat cu mașina spre domeniul familiei regale Queen’s Balmoral din Scoția. Alături se el se afla în mașină fosta sa soție Sarah Ferguson, mama celor două fiice ale lui. Cei doi sunt divorțați de ani buni, însă  au rămas în relații foarte bune după divorț. Ei chiar locuiesc în con tinuare în același palat. Aceasta îi este aproape și îl sprijină în scandalul Epstein.

Acuzațiile despre relațiile și întâlnirile private cu pedofilul milionar Jeffrey Epstein, sunt și ele vechi. Însă abia acum s-au concretizat cu reclamația depusă împotriva lui.

Și de această dată, imediat după anunțul despre procesul din America, Sarah Ferguson și-a făcut apariția lângă  fostul soț. Ei par să facă  front comun împotriva acuzațiilor unei tinere femei, prizonieră cândva în rețeaua de proxenitism patronată de Epstein.

Cei doi duci de York s-au dus în Scoția pentru a se alătura altor membri ai familiei regale. Aceștia, în mod traditional își petrec acolo vacanța de vară. Marți la Balmoral a ajuns și mama prințului. Regina a făcut astfel prima ei călătorie la palatul scoțian după moartea soțului ei, Prințul Philip. În semn de respect, suverana a fost primită de garda de onoare într-o mică ceremonie desfășurată în fața porților castelului.

Prințul Andrew va trebui să îi dea explicații Reginei

Odată ajuns și el la Balmoral, prințul Andrew, duce de York, va trebui să-i explice mamei sale, Regina, că a fost dat în judecată luni de Virginia Roberts Giuffre, care îl acuză direct de abuz sexual. Va trebui să î idea explicații și despre faptul că femeia susține că au avut loc trei acte, în trei locații diferite. Până la acest moment, prințului i s-a cerut doar să depună mărturie în procesul lui Epstein și al apropiatei lui, Ghislaine Maxwell, după arestarea acesteia anul trecut.

Prințul Andrew (61 de ani) a negat întotdeauna vehement contactul sexual cu Roberts.  Despre fotografia în care apare alături de aceasta și de prietena lui Epstein spune că e un trucaj. Totuși, după izbucnirea scandalului în 2019, ducele de York s-a retras din îndatoririle. Surse din interiorul palatului au declarat că procesul anulează orice ambiție a acestuia de a reveni la viața publică.

Pe de altă parte, juriști din Marea Britanie au declarat presei că procesul civil al prințului Andrew ar putea dura ani. Iar acesta va afecta imaginea lui și a Familiei Regale pentru anii următori. De asemenea, un avocat american, citat de Daily Mail, susține că în timpul procesului prințul ar putea fi forțat să răspundă la întrebări intime despre propria sa istorie sexuală. Precum și despre relația sa cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein.

Ce reclamă Virgina Roberts Giuffre

Virginia Roberts Giuffre a înregistrat luni o plângere la un tribunal federal din SUA, acuzându-l pe Prințul Andrew de abuzuri sexuale, a informat CNN.

Femeia a declarat public, încă  de acum doi ani, la BBC, că miliardarul Jeffrey Epstein a forțat-o să întrețină relații intime cu prieteni ai săi, printre care și prințul Andrew, iar la momentul respectiv era minoră, având doar 17 ani.

Ea pretinde că a fost abuzată sexual în Londra, Manhattan și pe insula pedofilului din Caraibe, după ce  a fost recrutată cu tot felul de promisiuni de Ghislaine Maxwell. Femeia spune că a fost forțată să aibă relații intime cu prințul Andrew căruia  pedofilul Jeffrey Epstein i-o „împrumutase în scopuri sexuale”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre