Într-un interviu care a conectat start-up-ul său, BetterUp, Prințul Harry dă sfaturi pentru corporatiștii surmenați. El i-a sfătuit pe cei care se simt „blocați în locuri de muncă care nu le aduc bucurie” să renunțe. Să își dea demisia. Prințul a mai spus că părăsirea serviciului este ceva de „sărbătorit”.
Probabil că atunci când ai o bunică regină, și chiar dacă nu mai ai atribuții regale, ai tot felul de beneficii din această apartenență familială, e simplu să trăiești fără grija zilei următoare. Ducele de Sussex locuiește într-un conac de 11 milioane de lire sterline în California. Are o serie de contracte cu companii care îl plătesc pentru a le reprezenta mărcile. Iar acum vine și spune că oamenii ar trebui să demisioneze de la locurile de muncă pentru a pune fericirea pe primul loc, scrie Daily Mail.
Prințul Harry a „demisionat” din funcțiile regale
Comentariile prințului în vârstă de 37 de ani pot fi văzute de unii ca referindu-se la modul în care el și soția Meghan Markle au părăsit funcțiile de membri ai familiei regale, anul trecut. Totodată, ei au părăsit Marea Britanie cu destinația America de Nord.
Replicile sale au fost publicate în aceeași zi în care discuțiile fratelui său, Prințul William, despre propria sa sănătate mintală, au fost publicate într-un Podcast audio Apple. William a povestit despre slujba sa de pilot de elicopter de ambulanță aeriană. Aceasta i-a provocat o criză de sănătate mintală atunci când a ajutat la salvarea unui copil grav rănit.
Prințul Harry a spus că lumea se află la „începutul conștientizării sănătății mintale”. El a vorbit într-un interviu pentru revista americană de afaceri Fast Company despre rolul său de „chief impact officer” în cadrul start-up-ului de sănătate mintală din California, BetterUp.
BetterUp este evaluat la 3 miliarde de lire sterline. Rolul lui Harry, pe care l-a început în martie, include strategia de produs, filantropia și advocacy public legat de sănătatea mintală. El este, de asemenea, implicat în „Pledge 1%”. Aceasta e o mișcare care încurajează companiile să doneze 1% din capitalurile proprii, timpul personalului, produs sau profit, comunităților lor.
Prințul Harry, criticat pentru impertinența sa
Biograful regal Angela Levin, autoarea cărții din 2018 Harry: Conversations with the Prince, a declarat acum că Harry „nu are nicio legătură cu oamenii cărora le spune să renunțe la locul de muncă dacă au probleme de sănătate mintală. Nu toată lumea are 30 de milioane de lire sterline ascunse în bancă. Mă întreb dacă le-ar da același sfat persoanelor a căror sănătate mintală este înrăutățită de căsătoria lor”.
Și Kieran Boyle, directorul general al CKB Recruitment din Gloucester, a declarat pentru MailOnline: „Acest tip chiar locuiește pe altă planetă. Sigur, majoritatea oamenilor le-ar plăcea să se lase de slujba pe care o urăsc, dar realitatea este cu totul diferită. O mare parte din oameni care lucrează sunt la doar doi-trei pași să piardă totul. Poate că tânărul nostru prinț ar trebui să înceapă să-și angajeze mai mult creierul înainte ca buzele să se miște.”
BetterUp, o afacere super bănoasă
În timpul interviului, prințul Harry a fost întrebat despre modul în care BetterUp și-a adaptat strategia pentru a aborda tendințele accelerate la locul de muncă. Cum ar fi epuizarea crescută și demisiile de la locul de muncă. „În timp ce la suprafață se pare că ultimii doi ani au adus toate aceste probleme în prim-plan, realitatea este că aceste lupte și probleme au apărut de ceva timp. Suntem abia la începutul trezirii conștientizării necesității sănătății mintale.
Această muncă nu a fost niciodată mai importantă. Oamenii sunt în sfârșit atenți. Iar o componentă importantă a acestei misiuni este creșterea gradului de conștientizare și continuarea conversației. De fapt, am descoperit recent, printr-o discuție cu membrul consiliului științific al BetterUp Adam Grant, că multe dintre demisiile înregistrate în companii nu sunt deloc rele. De fapt, sunt un semn că odată cu conștientizarea de sine vine și nevoia de schimbare.
Mulți oameni din întreaga lume au rămas blocați în locuri de muncă care nu le-au adus bucurie. Iar acum își pun sănătatea mintală și fericirea pe primul loc. Acesta este ceva de apreciat”.
BetterUp se descrie ca fiind o companie care „combină coaching-ul cu experiențe digitale dinamice și personalizate pentru a accelera dezvoltarea profesională pe termen lung a membrilor și pentru a stimula creșterea personală”. Vinde servicii de coaching executiv și terapie. Clienți pot fi persoane fizice și companii mari. În plus, angajează terapeuți clinici și „coach executivi” cu contract pentru a furniza aceste servicii. O companie care a contractat recent servicii de la firma unde lucrează și Prințul Harry a fost taxată cu 2.000 USD pentru șase luni de coaching nelimitat pentru fiecare angajat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook