Simona Ionescu / Redactor Șef

„Speranța driftului” Claudiu Adam a doborât un nou record. Puștiul e iar campion

„Speranța driftului” Claudiu Adam a doborât un nou record. Puștiul e iar campion
Campionatul Național de Drift 2021, organizat pe circuitul MotorPark din Adâncata, i-a adus tânărului pilot Claudiu Adam un nou titlu. Tânărul a stabilit și un record european.

Două nume noi s-au calificat pe locurile fruntașe la Campionatul Național de Drift, la categoriile Pro și Semi Pro. La Clasa Pro, Claudiu Adam a stabilit un record la nivel european.

Are doar 18 ani și a fost numit cel mai tânăr pilot de drift din România, concurând cu cele mai grele nume ale sportului, atât din țară cât și din lume. Tânărul este numit „speranța driftului”, fiind cel mai capabil să urce pe marile podiumuri ale lumii, având în vedere startul lui plin de succes încă de la o vârstă fragedă.

Parinții lui Claudiu Adam sunt mereu prezenți alături de fiul lor la competiții.

„Pe o nouă mașină de concurs, o Toyota GT86 de 900 de cai putere, Adam a încheiat runda finală pe locul 3 după ce în battle-ul din semifinale o eroare l-a făcut să piardă în fața bulgarului Ivan Ivanov, campionul en-titre, care avea să câștige etapa. Pe locul secund s-a clasat ucraineanul Dmytro Zhaivoronok.

Adam – Locul I, la 48 de puncte distanță de locul II!

Clasarea pe podium pe Motorpark i-a asigurat însă lui Adam locul 1 la finalul actualei stagiuni, cu un total de 379 de puncte. Pe locul 2 se află Ivan Ivanov, cu 331 de puncte, în timp ce pe 3 la general s-a clasat in extremis Cătălin Trifan, cu 243 de puncte.

La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obținută tot de un bulgar, Rumen Chanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niță învingător în fața lui Dragomir Roglinov.

Succesul din finala mică i-a asigurat lui Eduard Niță și titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferență de numai două puncte în fața lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportiv din Baia Mare în vârstă de doar 18 ani”, titrează Federația Română de Automobilism Român.

Un total de 52 de piloți din România, Bulgaria și Ucraina au concurat la ultima etapă a Campionatului Național de Drift.

Despre povestea tânărului Claudiu Adam s-a mai scris, acesta fiind o senzație în rândul tinerilor și un adevărat promotor al acestui sport.

Cel mai mare fan al lui Claudiu Adam este bunica lui, Marinela Adam. Ea își încurajează nepotul și îl susține în permanență.

Claudiu Adam, puștiul care a uimit Europa la Drift, e tot mai căutat de vedetele din România

A mers pe Transalpina cu peste 120km/h, a câștigat primul loc în competițiile greilor și a reprezentat cu succes România în concursurile de drift internaționale.

Cu steagul țării fluturând pe bolidul său, Claudiu a rămas același puști modest pe care îl știu și-l îndrăgesc prietenii.

Totodată, o dată cu etalarea talentului său înnăscut, Claudiu Adam a prins notorietate și în rândul vedetelor. Cătălin Măruță, Dorian Popa și mulți alții așteaptă sfârșitul pandemiei pentru a urca în mașina tunată și destinată senzațiilor tari.

Micuțul Claudiu s-a urcat la volan încă de la vârsta de 11 ani.

De țânc a ales mașinile de curse, dintre toate jucăriile și, când a mai crescut, și a descoperit internetul, băiatul a căutat o școală care să-l învețe să conducă mașini în mod profesionist.

Astfel, cu insistențele specifice unui copil determinat și fixat pe o dorință, Claudiu Adam și-a convins părinții să-l ducă la cursuri speciale și să-i găsească un antrenor. A urcat pentru prima dată la volan la vârsta de 11 ani, iar acum este unul dintre cei mai promițători tineri piloți din România. De atunci, s-a îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă mașini și cai putere:

„Prima dată am fost la un show de drift, după care am început să mă uit pe internet la niște curse. Am zis, apoi, să îmi cumpăr un joc pe calculator cu mașini. M-am gândit: Ce ar fi să încerc și în realitate? Mi-am luat un volan, un schimbător, pedale și acesta a fost începutul. În final, am făcut o școală”, a povestit Claudiu Adam.

Prima mașină pe care a condus-o a fost un BMW E36, cunoscut sub numele de „pisicuță”, „o mașină destul de bună”, titra în 2019, EVZ.ro, care l-a numit „puștiul-minune”.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre