Ultimul lucru pe care regina Elisabeta îl împacheta și primul pe care îl scotea când pleca în turnee regale. Ce a învățat Kate de la Suverană

Ultimul lucru pe care regina Elisabeta îl împacheta și primul pe care îl scotea când pleca în turnee regale. Ce a învățat Kate de la Suverană
Când regretatul creator de modă Sir Norman Hartnell a remarcat că „Regina și Regina Mamă nu vor să fie creatoare de tendințe”, a rezumat atitudinea monarhului față de modă.

„Asta este lăsată altor persoane cu treburi mai puțin importante de făcut. Hainele lor trebuie să aibă o eleganță nesenzuală”, a spus designerul.

Este o lecție pe care Kate a învățat-o de la regină: când a apărut pe coperta revistei Vogue în iunie 2016 pentru prima sa ședință foto de modă, a evitat rochiile de designer, optând pentru ținute casual. Cum o copiază Kate pe regretata Elisabeta?

Suverana își recicla adesea garderoba

Regina Elisabeta fusese crescută în timp de război și provenea dintr-o generație care a învățat să se descurce și să repare, nicidecum să arunce. A rămas în istorie faptul că Suverana a trebuit să colecteze cupoane de rație pentru rochia ei de mireasă și și-a reciclat adesea garderoba. De asemenea, ea obișnuia să dea mai departe hainele de la mâna a doua personalului de rang înalt.

Ce a dăruit regina și cui

Pe de altă parte, regina i-a dăruit castelele sale regretatei sale surori, Margaret. Două paltoane Hardy Amies pe care Margaret le-a purtat în 1995 pentru cea de-a 40-a aniversare a Zilei Victoriei și pentru Trooping the Colour i-au aparținut monarhului. E vorba de o haină verde smarald pe care a îmbrăcat-o la RAF Finningley în timpul Jubileului de Argint din 1977 și o haină roz somon pe care a purtat-o pentru deschiderea Parlamentului în acel an.

Kate și regina vizitează grădina pe care a proiectat-o pentru expoziția de flori Chelsea Flower Show 2019

Kate poartă aceeași ținută de câteva ori și schimbă hainele cu sora sa

Prințesa de Wales este o altă persoană care se îmbracă cu grijă, deși și ea este un produs al generației moderne. Ea îmbină moda de stradă cu cea de designer și se știe că poartă aceeași ținută de mai multe ori. Kate a fost fotografiată într-o rochie Emilia Wickstead la prânzul Suveranilor de la Castelul Windsor și la prima ei petrecere în grădină la Palatul Buckingham, ambele în mai 2012.

De asemenea, Kate face schimb de haine și accesorii cu sora sa Pippa, cum ar fi haina Katherine Hooker pe care a purtat-o la lansarea bărcii de salvare RNLI în Anglesey în 2011. Pippa a fost văzută în ea mai târziu în același an la nunta lui Benjamin și Georgina Fitzherbert.

Kate, aflată într-o vizită de stat la Londra în 2022, a învățat în mod clar de la soacra sa, regina Elisabeta, prezentată aici la cursele de la Newbury în 2015 ce culoare i se potrivește

Regina a învățat-o și ce culori să aleagă

Când Kate a purtat o rochie stacojie de la Beulah la un bal la Palatul St James în octombrie 2011, a demonstrat că luptă împotriva sclaviei și ajută femeile vulnerabile și traficate. Kate a urmat sfaturile reginei Elisabeta în ceea ce privește alegerea culorii, alegând adesea doar anumite culori.

Fotografii amatori

Kate se descrie ca fiind o „ un fotograf amatoar entuziast” și este membră de onoare a Royal Photographic Society, precum și patroană a National Portrait Gallery. Ea a condus proiectul Hold Still al galeriei, invitând oameni de toate vârstele să trimită portrete fotografice care să creeze un portret colectiv unic al Regatului Unit.

Au fost trimise peste 31.000 de fotografii, iar Kate s-a numărat printre judecătorii care au selectat 100 de imagini „emoționante și personale” care au format o carte. Pentru a o promova, ea a distribuit pe contul de Instagram al Ducelui și Ducesei de Cambridge o fotografie cu ea însăși, pozând cu aparatul ei foto preferat, Fujifilm X-T3.

Regina îl urmărește pe Ducele de Edinburgh concurând la concursul de conducere a trăsurilor la Royal Windsor Horse Show în 1995. Kate apare la un atelier de fotografie din 2019

Elisabeta, îndrăgostită iremediabil de un aparat foto Leica M3

Dar Prințesa de Wales nu este singurul fotograf amator din familie. În copilărie, regina Elisabeta a primit un aparat foto Box Brownie, pe care îl ducea la Royal Stud din Hampton Court pentru a-și fotografia poneii preferați.  În 1958, a primit un Leica M3, care a devenit ultimul lucru pe care îl împacheta și primul pe care îl scotea când pleca în turnee regale.

A rămas în istorie momentul în care ea și Ducele de Edinburgh au vizitat Marele Zid Chinezesc în 1986. Atunci Prințul Philip a spus: „De ce vrei să mai faci o poză când tocmai ne-au făcut sute?”. Iată care a fost răspunsul Suveranei: Dorea să aibă propria selecție personală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre