Simona Ionescu / Redactor Șef

9 septembrie, sfinții Ioachim și Ana. Femeile care nu au copii să citească această rugăciune foarte puternică

9 septembrie, sfinții Ioachim și Ana. Femeile care nu au copii să citească această rugăciune foarte puternică
A doua zi după marea sărbătoare a Nașterii Maicii Domnului, creștinătatea îi prăznuiește pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității, sfânta Ana le ajută pe femeile care nu pot face copii. Citiți această rugăciune aducătoare de bucurii.

Din cele mai vechi timpuri, femeile care nu pot face copii și cei care au necazuri o cheamă în ajutor pe Sfânta Ana. Cine citește această rugăciune în ziua de 9 septembrie, va găsi rezolvarea la toate problemele.

„Dă-mi şi mie roadă pântecelui meu”

„Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele, Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească.

Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu.

„Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima”

Femeile care se roagă sfintei Ana vor fi binecuvântate cu prunci frumoși și sănătoși

Și nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta…

Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo”.

Tradiții de Sfânta Ana

Pe 9 septembrie tradiția spune că nu aveți voie să faceți curățenie, să spălați, să mâncați prea mult. Credincioșii trebuie să dea de pomană celor trecuți în neființă și să facă un bine, indiferent cât de mic ar fi.

În anumite zone, există tradiția ca bătrânii să ungă fruntea copiilor cu apă sfințită în semnul sfintei cruci. Nu vă certați sub nici o formă în această zi, pentru că răul făcut unei persoane se va întoarce asupra celui care îl face.

Cine face munci grele de ziua sfintei Ana, va avea parte de grele necazuri în viață. Nu împrumutați haine, bani și lucruri, pentru că veți avea parte de pagubă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre