Simona Ionescu / Redactor Șef

  A fugit din Odesa, din subsolul în care se adăpostise. Tenismena din Ucraina va juca la Lyon Open împotriva Anei Bogdan

   A fugit din Odesa, din subsolul în care se adăpostise. Tenismena din Ucraina va juca la Lyon Open împotriva Anei Bogdan
Vedeta tenisului ucrainean Dayana Yastremska a fugit din țara sa natală, încercând să scape de invazia rusă.

Înainte, tenismena s-a adăpostit de bombe într-o parcare subterană unde se refugiaseră mai multe persoane, atunci cand sirenele au început să urle.

Acum Dayana Yastremska este în siguranță în Franța, după ce s-a refugiat în România, așa cum a declarat sportiva de 21 de ani într-o postare pe rețeaua de socializare.

Prima postare a avut-o vineri. „După ce am petrecut două nopți în parcarea subterană, părinții mei au luat decizia să ne trimită pe mine și pe sora mea mai mică din Ucraina!”.

Sâmbătă a revenit cu amănunte. A scris că a plecat din Odesa cu sora ei mai mică, cu ajutorul părinților lor.

Pe Instagram a pus poze și a comunicat că este obosită, dar și ea și sora ei sunt în siguranță, după ce au sosit în România și s-au îmbarcat pentru Franța.

„Mulțumesc, Franța. Ucraina rămâne puternică. Ne este dor de voi, cei de acasă, mamă și tată”, a scris Dayana.

„Mamă, tată, te iubim foarte mult, aveți grijă de voi!!! Te iubesc țara mea! Ucrainenii au grijă de viețile voastre”, a scris pe o poză.

După ce au stat 48 de ore în parcarea transformată în adăpost, cele două surori au fugit din Odesa la bordul unei bărci care le-a adus în România. Într-una dintre fotografiile postate a mulțumit pentru sprijin și țării noastre.

Dayana are trei titluri WTA

Mâine, luni, 28 februarie, începe la Lyon competiția de tenis, iar sportiva din Ucraina o va avea adversară în teren pe românca Ana Bogdan.

Dayana Yastremska a câștigat trei titluri WTA și s-a clasat pe locul 21 mondial.

Ucraina este o forță în tenisul feminin. Trei ucrainene se află în top 100 WTA și șapte sunt în top 200. Elina Svitolina, care și-a exprimat și ea deschisă în sprijinul țării sale pe fondul invaziei, este cea mai bine clasată ucraineană, fiind situată pe locul 15 mondial.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre